Wagner orkestrira izlazak iz Darmstadta, dok su trijezni Bayern obavili posao

Govoreći o tome, ni u uredu nije bilo puno piskavice. Kao što je Süddeutsche Zeitung istaknuo, Thomas Müller mahao plastičnom bocom vode na službenoj fotografiji nakon utakmice bio je prilično simbol “prirode” poput prirode. Nakon razočaranja Lige prvaka Izlazak u utorak navečer uspješna obrana Meisterschafta, bez presedana četvrtog reda u Bundesligi, bila je tek nešto više od Trostpflastera, benda koja je potpora utjehu koja će “pomoći u zatvaranju rana”, kako je rekao Karl-Heinz Rummenigge. Bayernovo raspoloženje trebalo bi se poboljšati na vrijeme za proslavu trofeja u Allianz Areni sljedećeg tjedna, što bi se moglo dopunjavati kao plebiscit na vladavini Pep Guardiola.Trener i pristaše nikada nisu doista razvili bliske veze jedni s drugima u Münchenu, pa će biti zanimljivo vidjeti postoji li neka vrsta emocionalnog razmišljanja da ide s vrlo velikom, izmjerenom analizom njegovih zaduženih za tri godine. Najbolji uzeti, kako se i očekivalo, došli su od nogometnog pisca, autora i vrhunskog prevoditelja Ronalda Renga.On je rekao Deutschlandfunku – ne smije se miješati s omiljenom postajom Jürgen Klopka, Radio Deutschland – da su “mnogi paradoksalno krivi Guardiola zbog činjenice da je Bayern tako dobar da su njihove igre dosadne i također ne sviđa da se nogomet igra kao strateška igra, za planiranu savršenost, jer vole nogomet (drugačije): kao borbu, kao bitku.

Više Pep razgovora slijedi sljedeći tjedan, kada će vaš kolumnist hvaliti svečanosti u Fröttmaningu koji pokušavaju izbjeći ljude s divovske naočale. U međuvremenu, fokus se mora prebaciti s vrha domaćeg uspjeha na drugi kraj ljestvice. Za sve žalbe Bundeslige koji su bili mrtvi – uglavnom su izrazili oni bez psa ili boga u boriti se, mora se reći – žamor da ostane živ nije nikada bio veći.Promaknuti Ingolstadt već su bili sigurni prije 2-1 poraza od prvaka, dok je njegov kolega Aufsteiger Darmstadt 98 pobjegao od pada u najdramatičnijem modelu. Atletico Madrid momčad je napravljena za patnju zbog završetka naslova tako blizu linije | Sid Lowe Pročitajte više Sandro Wagner, napadač Musketeer-moustachioed, koji je bio pretpostavljen višak zahtjevima Herte BSC i prisiljen trener Pal Dardai da se vlak sam po sebi ljeti puca na prazan Wagnerov bljesak u prvom pokušaju pokopao je hertha londonske snove i Dardai je bio toliko razočaran da je optužio mnoge od njih njegove “tipove sina” nedostatka agresije, previše lijepe i “možda previše inteligentne”.Pa, možda nije trebao dopustiti Wagneru da ide.

28-godišnjak je nedavno izrazio popularno mišljenje da su nogometaši, čak i u Bayernu, bili “pretplaćeni” i osvojili više prijatelja provokativno slaveći svoj pobjednički cilj neposredno uz navijače Herte, prasak mahnito i “plesao poput zlih djeteta s Bockwurstom ispred lava kaveza” (Tagesspiegel).

Nepotrebno je reći da se gomila vratila; zaljubljeni fanovi kasnije su se pokušali približiti bivšoj međunarodnoj Njemačkoj, ali su ih upravitelji držali natrag. Wagner je bio rezerviran za svoje neprijatelje, ali je i dalje stavljao prtljažnik, malo previše doslovce. Sudac, Felix Brych, poslao ga je za nepravedan udarac četiri minute kasnije.On je gledao kraj igre na TV ekranu, okružen novinarima, koji je uspio dok je Darmstadtovo opstanak potvrđeno.

“To je kao osmi čudo svijeta”, rekao je njegov kolega Marcel Heller.Tim Dirk Schustera uspio je ostati uz malu plaću od 15 milijuna eura zahvaljujući beskompromisnom obrambenom radu, učinkovitosti mrtvih lopti i Wagnerovim ciljevima. “Četrnaest ciljeva, za nedavno promoviranu stranu, nije loše za beskorisnog igrača, zar ne?”, Rekao je Wagner. “Reci im [obožavateljima] da sam imala samo krenuti onima na katu koji su mislili da sam beskoristan”, rekao je upravitelju Herte. Wagner još uvijek može izaći iz Bundeslige sljedeće sezone – on je promatrajući prijelaz u klub Premier lige koji je trebao staromodnu središnju poziciju s sumnjom kosom lica.Luca Toni izađe po zanosu fanovima i suzama na sajmu Verona | Paolo Bandini Pročitajte više Eintracht Frankfurt, 15. mjesto, vjeruje da su “bolje od svojih hessijskih rivala” 98 “slijedili korake 99 momčadi”, kako im je rekao trener Niko Kovač.Godine 1999. Eintracht se spasio sa četiri pobjede u posljednjim četvrtim igrama. Njihova 1-0 pobjeda u subotu protiv Borussia Dortmunda bila je lagano laskavu afera, ali tko se brine?

Štoviše, Eagles je pokušao izbjeći ispadanje. Sve što im je potrebno je izvući u finalu sezone, protiv Werdera Bremena, koji su odmah ispod njih na 16. mjestu. Stvari za sjevernjake trebale bi, međutim, navršiti 41 godinu na vrhu leta za VfB Stuttgart. Swabiji su posljednjih godina često patili od katastrofe, a mnogi su mislili da će pobjeći još jednom – bili su deseti, ne tako davno.No, katastrofalni poraz od jedne točke u sedam utakmica značilo je da su stotine navijača toliko uzrujani nakon posljednjeg preokreta, 3-1 poraznog poraza protiv Mainza, da su nakon završnog zvižduka zarobljeni na terenu.Kapetan, Christian Gentner i sportski redatelj, Robin Dutt, arhitekt VfB-ove smrti, morao je platiti mase mea culpas, dok je pobjednik Svjetskog kupa Kevin Grosskreutz, siječanjski dolazak, plakao suze srama i neugodnosti.

U ponedjeljak izvješća nisu predložili niti Dutt, trener Jürgen Kramny, niti predsjednik Bernd Wahler, bit će na dužnosti sljedeće sezone; savjetodavni odbor nastoji staviti VfB ikonu Karl Allgöwer, 59, koji je zadužen za napore za obnovu, najvjerojatnije u drugoj podjeli. Stuttgartova smrt odražava onu bivših vojnika Werder i HSV, ali od svi veliki, tradicionalni klubovi koji su upravljali u nevolji u ligi s manjim, oštrijim operatorima ispod super velikih težina Bayern i Dortmund, njihov pad je bio najbrutalnija.Prije samo devet godina bili su prvaci Njemačke. Rezultati

Ingolstadt 1-2 Bayern, Frankfurt 1-0 Dortmund, Schalke 1-1 Augsburg, Gladbach 2-1 Leverkusen, HSV 0-1 Wolfsburg, Stuttgart 1 -3 Mainz, Köln 0-0 Bremen, Hannover 1-0 Hoffenheim, Hertha 1-2 Darmstadt.