Everton napravi tri glavne potpise na izvanredan kraj za prijenos prozora

Bernard je prvi put potpisao dan nakon što je primio radnu dozvolu za prelazak u Premijer ligu nakon pet sezona u Šahtjoru.

Brazilski krilni igrač, slobodni agent koji je dopustio svoj ugovor s ukrajinskim prvakom da bi istekao krajem prošle sezone, potpisao je četverogodišnji ugovor u Goodison Parku. Bernard je želio 200.000 funti tjedan ranije u ljeto, ali 25-godišnjak je na kraju smanjio zahtjeve koji su, između ostalih, odvratili interes od West Hema, Chelseaja i Milana.Dok je Bernard završio svoj transfer na treningu Evertona na Finch Farmu, klupska delegacija koju je vodio nogometni direktor Marcel Brands zaključila je ugovore za Minu i Gomesa u Barceloni.

Mina, kolumbijska sredina, polovica koja je postigla gol protiv Jordana Pickforda na Svjetskom prvenstvu, bio je prioritetni potpis za Silvu uslijed zabrinutosti zbog mogućnosti središnje obrane. Unatoč interesu Manchester Uniteda i Lyona za 23-godišnjaka, i nakon šestotjedne potjere za Evertonom, branitelj je konačno osiguran na petogodišnju nagodbu za početnih 30,25 milijuna eura (27,2 milijuna eura) plus 1,5 eura m u dodacima. Naknada predstavlja zdravu dobit za španjolske prvake, koji su Minu iz Palmeirasa potpisali za 11,8 milijuna eura (samo 10,6 milijuna eura) tek u siječnju i dobili opciju otkupa u sporazumu.Njegov dolazak uzima ovo izdvajanje Evertona za stalne transfere ovog ljeta u iznosu od 86 milijuna funti.

Tijekom pregovora za Minu, Evertonu je ponuđen Gomes na sezonsku posudbu, a portugalski se vezni igrač borio za Barcelonu od svojih 35 milijuna eura (£ 31,5m) dolazak iz Valencije prije dvije godine. Everton je pristao na zajam u iznosu od 2,25 milijuna eura za 25-godišnjaka, koji trenutno ima manju ozljedu, ali je prošao medicinski radnik u Barceloni, i cijelu će sezonu u potpunosti isplatiti.

Novi menadžer Evertona želio je dva središnja braniča prije roka i otkrit će u petak je li uspješan u svom nastojanju da preuzme Kurta Zouma iz Chelseaja.Francuski internacionalac, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Stoke Cityju, također je bio povezan sa Old Traffordom, ali bio je u vezi s tim da postane Everton četvrti regrut za dan nakon što je papirologija predata nekoliko trenutaka prije krajnjeg roka.

Dok su Brandovi sletili glavne mete Evertona klub je bio manje uspješan u smanjenju već prevelike momčadi. Muhamed Bešić postrojen je za povratak u Middlesbrough, vrijedan 6 milijuna funti, samo da se dogovor kasno raspao, dok je Everton odbio nekoliko ponuda za zajam za Yannick Bolasie, koju žele prodavati u stalnoj prodaji. Međutim, obojica bi mogli otići na posudbu kasnije ovog mjeseca. Nikola Vlašić još je jedan koji bi mogao otići s CSKA-om iz Moskve zainteresiranim za ugovor o zajmu za krilnog igrača Hrvatske.