Grêmio trenira s postavljenim komadima kako bi se suočio sa Santosom

Grêmio dočekuje Santos u srijedu navečer u 19:15, u Areni, Santos u prvoj utakmici četvrtfinala Copa Libertadores 2020. godine, a namjera trenera Renata Portaluppija je da momčad ostvari pobjedu s više od jednog gola razlike igrati mirnije u srazu 16. u Vili Belmiro.

Da bi postigao ovaj cilj, trener je puno naglasio na postavljenim dijelovima u posljednjim pripremama za utakmicu u Porto Alegreu. Trener je trenirao nekoliko predstava, a radio je i taktički dio momčadi Gremista. Posebno će se paziti na obilježavanje, posebno na napadača Marinha, jednog od vrhunaca Peixe-a ove sezone.

Tricolor će se branitelj Kannemann i veznjak Jean Pyerre vratiti u početnu postavu nakon razdoblja izbivanja. Zadovoljan oporavkom, Jean Pyerre kaže da će utakmica protiv Santosa biti vrlo teška čak i u Porto Alegreu. Međutim, naglašava da je skupina igrača Grêmija vrlo jaka i spremna za velike izazove.

Gaucho momčad neporažena je 16 utakmica, s 13 pobjeda i tri remija, što daje razlog treneru Renatu, koji je prije početka dobre faze izjavio da će njegova momčad poletjeti u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao – Copa Libertadores, Brasileirão i Copa do Brazil.

Zanimljivo je da je posljednja momčad koja je pobijedila Grêmia bila Santos, 2: 1 u Vili Belmiro 11. listopada. Međutim, Renato i njegovi ljudi radije ističu da je “trenutak bio sasvim drugačiji” i nije ga moguće usporediti sa sadašnjim, puno mirnijim i s ciljevima koji dolaze prirodno.

Utakmica između Besmrtnika i Ribe prenosit će se uživo na Fox Sportsu.

source: Brasfutebol.com