Xherdan Shaqiri pogađa Stoke City, jer Newcastle United osjeća rashlađivanje

Trening s toplim vremenom u Španjolskoj vjerojatno nije idealna priprema za subarketičke uvjete u Stokeu, ali Newcastle United se suočava s hladnim faktorom sve dok Xherdan Shaqiri nije udario za 10 minuta da bi pojačao toplinu na Steve McClarenu. >

Nepravilni juriš Shaqirijevog lijevog čizma podigao je Stoke iznad Chelsea i Southampton u tablici i napustio Newcastle zaglavio u dnu tri, gledajući s zavisti, jer njihova odbačena suparnika Swansea osvojila je u Arsenalu kako bi preselila šest bodova iznad zone pada.Neriječje ne bi bila nepravda u noći u vožnji, ledeni vjetrovi su otežali nogomet, jer nije bio jedan od Stokeovih impresivnih nastupa, a putujući navijači morali su se pitati kada će uvjeti pogodovati ponovnom povratku Newcastlea ako bi dvotjedno ne trik. Xherdan Shaqiri, Stokeova Power Cube s Kung Fu Pandom dotakne | Barney Ronay Više

Bournemouth kod kuće u subotu je očigledna prilika, ali ništa manje od pobjede će uroka nevolje. “Još uvijek je u našim rukama, subota je danas ogromna za nas”, rekao je McClaren. “Razgovarali smo o tome kako je sve teže pobijediti i večeras smo započeli taj proces.” Kontroverznije, voditelj Newcastlea rekao je kako misli da je otkrio napredak u njegovoj strani, iako se ispostavilo da je ta procjena temeljila na izuzetnoj izvedbi u posljednjoj igri na Chelsea. To je bila tako otrcana, šljunkovita igra koja je bila očigledna da je prvi gol ili trenutak vještine mogao podmiriti i tako je dokazao, iako je proboj zauzeo 80 minuta da stigne.Shaqiri se pojavio u sredini, umjesto da je pljačkao desno i pobijedio robotsku Rob Elliotu iz nekoliko metara izvan terena, čiji je vratar očito nije vidio dolazak. Prva polovica imala je bio je u velikoj mjeri beskrajan posao, ističe se samo za dva shirtless cheerleaders među Newcastle potpore dati na hladnoću i odijevanje nakon 15 minuta, a kvalitetu Shaqiri’s križevi u Newcastle kazneno područje. Da im je netko sličan na kraju, igra možda nije prošla tako dugo bez cilja, ali svi su izbjegavali Jon Walters i nijedan drugi Stoke igrač nikada nije bio dovoljno blizu.

Newcastle su bile još manje ambiciozni, sadržaj uglavnom diviti Stoke je uredan zgrada i držati ih u uvali na rubu svog područja.Jonjo Shelvey spasio je od Jack Butland već petu minutu, iako je metak bio ukočen u ekstremnim prilikama i ni Newcastle niti njihov kapetan nisu uspjeli postići puno drugo na cilj u prvih 45 minuta.

Nije to Stoke’s bio je mnogo impresivniji. Za sve kulturne dotakne Ibrahima Afella i Marko Arnautovića, glavna prijetnja bila je uvijek Shaqiri, koji je prisilio spašavanje od Elliota kada se umorio od prijelaza i izrezao na metak. Newcastleov neodlučan pristup bio je lijepo sažeti kada je Georginio Wijnaldum igrao Moussa Sissoko na cilj na udarac od intervala. Sigurniji napadač mogao je više iskoristiti priliku ili barem uspio pogoditi udarac.Sissoko nije reagirao dovoljno oštro i dopustio američkom Geoffu Cameronu da se vrati i protjeruje ga. Nakon što je Cameron izgubio preklapajuću priliku s slabim križem u Elliotove ruke, Mark Hughes je odgođen i zamijenio Petera Crouch.Ako je ikada bila jedna noć za izravni pristup, to je bilo, iako je Shaqiri krenuo ravno na cilj, izrezujući novi ciljac. Newcastle je možda u zadnjih nekoliko minuta izvukao cilj, ali za sjajnu reakciju spasiti od Butlanda kako bi zadržao Seydou Doumbia je pucao, prije nego što je Arnautović završio utakmicu udarajući Elliot’s bar. “Butland postaje malo prokletstvo za nas, on je napravio četiri veličanstvene spasiti u St James Parku, a sada mu je koštala zasluženu točku”, rekao je McClaren nakon toga. Hughes to nije shvaćao put. “Tijekom sezone izuzetni čuvar zaslužuje vam bodove”, rekao je menadžer Stoke. “Jack radi upravo to i to je znak velikog čuvara da još uvijek može reagirati nakon što nema puno posla za većinu igre.”