Hatem Ben Arfa visszatért Franciaországban a pusztában tett erőszakos varázslat után

A Hatem Ben Arfa egyszerűen megkísérelte az ideiglenes szünetet a világ intenzitásától, amelyet a francia nemzeti labdarúgó akadémia Clairefontaine-i érettségétől idáig tudott. A FIFA-tól a két klub, a Newcastle United és a Hull City, a tavalyi szezon elején a szakemberek által folytatott profi játék miatt a No10, amelyet Gérard Houllier “zseniálisnak” nevezett, kényszerített szombatig volt. Angliában és Franciaországban egyesültek a Wembley- tovább Tovább…

A hét előrehaladása után Ben Arfa visszatért a középtávon.A Nizzának való kitűnése után három év alatt először jön vissza a francia csapathoz, és Unibet mobil sport fogadás kedden este a Wembley ellen kell játszania Angliával szemben. Nemzetközi pihenőideje, pénteki győzelme Németország a Stade de France-ban, ami párizsi borzalmas éjszakává válik, egy sor kiemelkedő Ligue One előadást tükrözött. Az egyik cél St Étienne elleni küzdelemben hat markert kavarogtatott, mielőtt a gyengébb jobb lábára állt volna.

Ha ő és Didier Deschamps – Les Bleus edzője, Marseille-ben – közeledtek, a megbocsátás hangulata messze nem univerzális.Ha egykori Bete Noire lenyűgözné a Wembley-t, Alan Pardew és Steve Bruce biztosan nem fogják elküldeni gratuláló szöveges üzeneteket.

Azok a Newcastle-rajongók, akik egyszer tapsolták minden érintését, hajlamosabbak lennének megtekinteni a 28 éves -old rendkívüli reneszánsza, mint egy másik, hogy a bűnbak visszatérjen a pusztától. Észak-Afrikában ugyanezek a hangulatok hasonlítanak.

Bár született Clamartban, egy párizsi banlieue, Ben Arfa szülei Tunéziaból emigráltak, ahol apja, Kamel a középpályán játszott a labdarúgó-válogatott számára.Fiúként Hatem két hónapot töltött minden nyáron Tuniszban, és szívének egy része mindig is a városban maradt. Amikor Fifa szigorúsága a nyárig Nizza felé indított egy átgondolt januári átköltözést, a Sportingbet live chat szentély helyszíne egy olyan embernek, aki nagy részét nyilvánosságra hozta.

Hat váratlan hónap múlásával szembesült Thaiföldön, mielőtt néhány nosztalgiába indulna. “Visszamentem a Tunis szomszédságába, ahol nőttem fel” – közölte Ben Arfa. “Fontos volt, hogy menjen vissza. Régi gyermekkori barátokat találtam. Tuniszban elfelejtettem, hogy futballist voltam. Más életet éltem. Kávézókba mentem.Megtaláltam gyermekkorom képét és érzéseit. “Ha sok labdarúgása olyan zökkenőmentes és könnyedségessé vált, mintha az egyetlen beszélgetés során a francia, az angol és az arab nyelvtudása között érezhette magát, a mező kissé zavarosabb volt. Míg a golyó manipulációjának fényessége és az éppen ellenfelek ellenállóképessége gyakran elkápráztatta, hiányzott az érzelmi érettség, amely ahhoz szükséges, hogy kiegészítse az ilyen ritka tehetséget. A nehéz kapcsolat – és ezt követő elidegenedése – egy igényes apától csak súlyosbította a belső zűrzavar. “Nizzán találtam valamiféle belső békét” – mondta. “Hosszú küzdelem volt, mint a Hercules 12 munkája.Életemben ez az első alkalom, hogy nyugodtnak éreztem a fejemben.

“Sokáig maradtam a ködben, egy kicsit elveszettem, egy kicsit megzavarodtam. Tavaly télen egy belső konfliktuson ment keresztül. A fejemben egy kis ördög elmondta nekem, hogy “engedje [labdarúgás] menni”, és egy angyal azt mondta: “ne hagyd”. Valódi küzdelem volt.

Ha szinte olyan okos a szavakkal, mint a labdával, a konfliktus nem új Ben Arfa-ra. Lyonban, Marseille-ben és Newcastle-ben polarizálta a véleményét, varázslatos rajongókkal és izgalmas edzőkkel, mielőtt még mindig rendetlenül indulna. Facebook Twitter Pinterest Egy Newcastle-rajongó banner a St James ‘Parkban ábrázolja Hatem Ben Arfa-t mint Che Guevara.Fotó: Lee Smith / Action Képek

A Tyneside-en, a Pardew egy ifjúsági csapatba börtönbe jutott játékmester lett a szimbóluma a tömeg növekvő elégedetlenségének a jelenlegi Crystal Palace menedzser Tyneside rendszere által. Egy óriási, rendkívül professzionális Che Guevara banner – (a Ben Arfa arca az argentin forradalmi helyét felváltva) – a szurkolók szeretettel kézzel varrták, rendszeresen szimbolizálja az olyan zavargásokat, mint a Gallowgate-szelben.

Newcastle hosszú a labdák a megdöbbenés forrása volt, Ben Arfa pedig azt állította, hogy lelkesedése a Pardew elleni taktikai vitáknak károsnak bizonyult. Időközben egyes csapattársak, akiket feldühítette a vonakodása, hogy nyomon követhessék, és továbbra is próbálják megverni egy embert túl sok ember ellen, lerázta a menedzsert, hogy kizárja.Amint Yohan Cabaye, a legmegbízhatóbb öltözői szövetségese elment Párizs Saint-Germainig, a dolgok valóban kibontakoztak.

“Nem láttam fényt” – mondta, leírva az életet Newcastle-ben, majd Hull-ban. “Fogoly volt. Az volt az érzésem, hogy egy ajtó nélkül sötét helyen zárva tartom. A dolgok minden bizonnyal romlottak a boldogabb napokon, amikor Pardew hasonlított Ben Arphának Lionel Messi-ra, és leírta azt a lenyűgöző célt, amelyet a Blackburn Rovers elleni mérkőzésen “a legjobb, amit valaha láttam”.

Amikor az ördög a fejében átmenetileg az angyalt köpött, Ben Arfa hamarosan Bruce-t is megragadta. A Hull kölcsönt és a Newcastle-szerződés hátralevő részét feltörték Thaiföld.

Egy séta a memória sávon gyorsan követte.Houllier “zseniális” hirtelen csak egy húsz-valami, ami gyerekes barátokkal játszik egy poros Tunis külvárosban. A gyógyulási folyamat megkezdődött.