Trevor Bayliss je frustriran nagađanjima o budućnosti Engleske u Alastairu Cooku

Cook je djelomično ostavio sebe kao taoce sreće kada je govorio prije početka serije Engleskih testova u Indiji u završnoj fazi svoje međunarodne karijere u kojoj je mogao ponovno zamisliti igranje isključivo kao batsman bez napora vodstva. podupire korijene za kapetanstvo, ali neće požuriti s odlukom da odstupi. Pročitajte više

Brzo je pojasnio svoje primjedbe, prije prvog testa u Rajkotu, objašnjavajući kako će – kao što se to radi nakon svake serije – raspravljati o svim pitanjima u debrifikaciji s engleskim direktorom kriketa Andrewom Straussom. Nastavljena dugovječnost Cookovog mandata tema je koja neće nestati, ali i on i trener Engleske Bayliss ponovno su se našli u odgovoru na baraž pitanja o toj temi nakon poraza turista u inzistiranju u Mumbaiju u ponedjeljak potvrdila je seriju koja je već izgubila 3-0 s jednim za igru.

Engleska je izgubila posljednjih šest viketa za 15 trčanja, uglavnom Ravi Ashwinu koji je završio s 12 wic u utakmici, i moraju putovati u Chennai za peti i konačni test s utjehu pobjedu granica svojih ambicija.

Bayliss je izrazio svoju potporu za Cook, kao što je on i nekoliko starijih igrača učinili u Različite faze turneje, i bilo je postavljeno pitanje je li lako zaustaviti pretpostavku koja pogađa Englesku garderobu.

“Pa, to pokušavate učiniti”, rekao je. “Ali kada je stalno u medijima, to je malo bol u leđima – pogotovo kad nitko drugi [oko tima] ne vjeruje u to ili misli.”

Cook je ranije priznao na konferenciji za medije nakon utakmice, da se za vrijeme tako teške turneje ponekad čak i sam posumnja – i jasno je stavio do znanja da, ako dođe do promjene vodstva, vjeruje da će njegov zamjenik Joe Root biti spreman pojačati se.Video Joe Root bi mogao biti budući kapetan Engleske: Alastair Cook – video

Bayliss je strpljivo govorio, ali je priznao da ga otvorena rasprava o Cookovom položaju ponekad frustrira. “Malo je otežavajuće”, rekao je. “Skreće pažnju sa svih dobrih stvari koje smo učinili na ovoj turneji. Mislim da smo ovdje odigrali dobar kriket. Moramo priznati gdje je zasluga – igrali smo dobar kriket, a [Indija] je igrala još bolji kriket. ”Cook, koji će na Božić biti 32, vodio je svoju zemlju rekordnih 58 puta u Testovima koji su uspjeli Straussa kada se njegov bivši partner otvorio prije četiri godine.

Bayliss je dodao: “Pretpostavljam da će svatko tko je odradio posao toliko dugo, uvijek biti pitanja prema sumraku njegove karijere.Ali posao koji je obavio s grupom, mislim, bio je fantastičan. Mislim da bi svatko, u čovjeku, u sobi bio razočaran ako ne bi bio kapetan [za sljedeću godinu]. ”

Nakon finala serije sljedećeg tjedna, Engleska ima šest i pol. – pauzu od testa kriketa – više nego dovoljno vremena za kuhara da odluči hoće li nastaviti i do iduće zime u pepeo.