Támogatják-e a statisztika a Chelsea és a Liverpool európai távollétének előnyeit?

Az ő érve egyszerű. Míg a versenytársaik elfoglalták a bajnokok bajnoki utazóját a hat és 13-szor ebben a szezonban, a Chelsea és a Liverpool azt az időt használná, hogy pihenjen, vonattal és megtervezze a jövőbeli ellenfelek bukását. És Antonio Conte és Jürgen Klopp fizikailag és taktikailag a játékosok fizikai és taktikai kihatása miatt elkerülhetetlenül áthatolnak a bajnoki asztalra. hangmagasság. Talán, ha valaki, aki nem töltötte el annyi időt az előkészítéssel, nem lenne ilyen előny. A tréning-földi srácok esetében azonban kevesebb játék egyenlő több Betclic sportfogadás bónuszok edzéssel, ami elméletileg jobb eredményekhez vezethet. ”Liverpool csalódottan dühödött, ahogy a Southampton visszatartotta a döntést. További részletek

Más előnyök már nyilvánvalóak.A Stats.com adatai azt mutatják, hogy a Chelsea (16) és a Liverpool (17) a szezonban a Premier League első hét csapatában a legkisebb játékosokat használják. Még a csapat korszakában is ez fontos: Leicester sikerének egyik fő oka a tavalyi szezonban, mert kevesebb játékos volt, mint bárki más a bajnokságban; hogy többet tudjon visszaszerezni és kevesebbet forgatni, mint a versenytársaik, kevesebb sérüléssel és felfüggesztéssel együtt, szintén nagy előnyt jelentett a szakaszon. kevesebb idő van a pályán, mint a Manchester City, a Spurs és az Arsenal. Eden Hazard például 2016-17-ben 1079 percet játszott Betclic internetes fogadóirodák klubjához, míg Philippe Coutinho 996-nál.Alexis Sánchez már 1342 percet állított fel az Arsenal számára, a Mesut Özil nem messze elmarad.

Omar Chaudhuri, a 21-es klub labdarúgó-intelligens vezetőjének, a több vezető klubtal foglalkozó tanácsadás Európában a csapatok játékosai valószínűleg majdnem 20% -kal több percet fognak felhalmozni, mint a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában nem szereplő csapatok. „Ez a szezon több mint hét meccsnek felel meg” – mondja.

Kíváncsi voltam, hogy egy csapat fizikai szintje is csökkenhet-e a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben a back-to-back mérkőzések után. A Tracab, az optikai követőrendszer adatai azt sugallják, hogy nem.Az Arsenal, a Manchester City, a Spurs és a Leicester átlagosan 113 sprint (a játékosok több mint hét méteres másodpercenkénti vagy 25,2 kph-os erőfeszítést tettek) a Premier League-i ​​játékokban a bajnokok Ligája után ezen a szezonban, szemben a mérkőzések után 117-gyel Európában. Négy extra sprint csapatonként, mérkőzésenként semmi. Mégis lenyűgöző lenne a szélesebb minta mérete, és a játékosok kortizol- és tesztoszteronszintjeit is megvizsgálni annak megállapítására, hogy a további percek a tavaszi teljesítmény csökkenéséhez vezetnek.

Mégis különböző mérőszámok felhasználásával – különösen a teremtett és elismert esélyek – vezet Chaudhurit arra, hogy javasolja a Liverpool és a Chelsea előnyeit, ha nem játsszák a Bajnokok Ligájában, akkor akár hat pont is lehet.Ezt úgy Betclic élő fogadás vizsgálja, hogy a 2014–2015-es szezon kezdetétől számított hétvégi európai mérkőzést követően a nagy, hat Európában versenyző csapat a Premier League mérkőzéseken fellépett, és a mérkőzés nehézségeihez igazodva.

Azt mondja, hogy a hatás – bár egy kis mintából – ebben a szezonban kifejezettebb volt, talán a divízió versenyképességének növekedése miatt.

„Ez nem egyszerű pontértékre változtatni, mert attól függ, hogy egy csapat milyen messze megy, mennyire forognak minden versenyben és így tovább.De úgy becsüljük, hogy Európában a játék költsége akár hat pontot is jelenthet egy csapatnak egy szezonban; és még akkor is, ha a tipikus hatás kisebb a legtöbb csapatnál, akkor biztosan nem elhanyagolható, ha a liga olyan szűk. ”

Akár teljesen megvásárolja az elemzést, akár nem, az európai verseny hiánya már hatalmas különbség a Chelsea szerencséjéhez. Miután a szeptember végén Arsenal 3-0-as dobta őket, a Conte esélye, hogy a következő Premier League-menedzserré válik, hogy legyőzzenek. De míg a Gunnereknek azonnal fel kellett készülniük a Bázelre való felkészülésre, Conte egy hétig dolgozott egy 3–4‑2‑1-es kapcsolóval, amely gyorsan megváltoztatta az oldalsó szezon pályáját.

A múlt hétvége után eredményei a Premier League-hez fűződik, és csak négy pont választotta el egymástól a Chelsea-t az ötödik helyezett Spurs-tól.Ahogy Simon Gleave, a Gracenote Sports elemzésének vezetője rámutat, nem az 1997-98-as szezon óta, amikor a Manchester United, az Arsenal, a Blackburn, a Leicester és a Chelsea három pontot fedezett le, 12 játék után ilyen közel volt. p>

A Chelsea és a Liverpool valószínű előnyei az elkövetkező hónapokban nem feltétlenül jelentik azt, hogy felemelik a címet – különösen a Manchester City, óriási ellenfelek. És ez nem jelenti azt, hogy a Chexit vagy a Lexit jó hosszú távú stratégia. Miután a Liverpool 2013-14-ben, majd Leicester azt hangsúlyozta, hogy az európai elmaradás előnyei vannak, ne lepődj meg, ha Conte vagy Klopp férfiak hazaviszik őket.