Roboti ne dolaze za NFL – već su ovdje

On ne griješi o pristojnosti. Ljudi mogu biti pravi kreteni. Uzmimo na primjer Andyja Puzdera.

Čak i ako Puzder ne postavi politiku rada za (za sada) najveće gospodarstvo na svijetu, to neće spriječiti invaziju robota. Dok će Puzder i njegovi tipovi biti oni koji nas u konačnici čine nepotrebnima i zastarjelim, godinama namjerno marširamo na našu smrt. Nogomet je godinama ispred robotskog trenda. Puzder želi raditi od strane nepromišljenih droida bez osobnosti koji rade sve sigurno i po knjizi i ograničavaju rizik? To su u biti nogometni treneri NFL-a. Treneri rade na malo odmora, govore u osnovnim frazama i klišeima i programirani su da se usredotoče samo na jednu stvar. Bili su roboti prije no što su izumljeni roboti. Dobrodošli u robotsku radnu snagu: hoće li i vaš posao postati automatski?Pročitajte više

Jedna stvar koju NFL treneri nisu, međutim, zanimljiva je. Ili zabavni ili nijansirani ili inovativni ili bilo što drugo što čini ljude ističe. Nažalost, problem trenera robota samo će se pogoršati.

Rex Ryan i Chip Kelly vjerojatno neće dugo čekati na NFL. Može se raspravljati je li to loša stvar za njihove timove ili ne. Rex’s Bills su svi bili matematički eliminirani iz doigravanja u nedjelju nakon beživotnog spota u zimskoj bljuzgavici protiv Steelersa, ali Ryan ima dovoljno trenerskih vještina da je jednom uzeo Mark Sanchez-a u četvrtfinale.I, da, Kellyjevih 49-ak je daleko gore nego prije godinu dana, pod Jimom Tomsulom – muškarcem koji nikada nije bio genij – ali njegov Eagles tim je u početku imao neki uspon prije nego što ga je sve uništio neobranjivim kadrovskim odlukama.

Ono o čemu se ne može raspravljati je činjenica da su Ryan i Kelly daleko izvan standardnog kalupa za NFL glavnu trenericu. I liga voli da njeni treneri izgledaju i ponašaju se na određeni način. To je čak još nepopustljiviji standard od onog koji koriste za odbojkaše, onaj koji vidi momke kao što je Christian Hackenberg dva puta prije Daka Prescotta. Ryan se nikada nije ponašao kao glavni trener. On se smije i iskreno govori na tiskovnim konferencijama. Odijeva se u kostime. On stavlja videozapise na YouTube. On daje bold predviđanja njegova ograničena momčadi imaju vrlo male šanse da ustane u susret.Možda nije dobar trener ili dobar trener, ali je zabavan – a NFL prečesto je sve osim.

Kelly je obećao inovaciju u ligi gdje je punting na četvrtom i jednom od 50 yardline standardni operativni postupak. Obećao je djelo za razliku od NFL-a koje je ikada vidio i nije želio da mu itko kaže što da radi ili kako da se promijeni kako bi se uklopio u standardnu ​​NFL kutiju. Taj je hubris nesumnjivo odigrao veliku ulogu u njegovom padu, ali je barem bio spreman pokušati nešto sasvim drugo u korporaciji Rogera Goodella kao sport.RG III i Cleveland Browns su tragedija jedni za druge Pročitajte više

Nesretna stvar s Ryanom i Kelly je da će njihovi propusti biti korišteni od strane vlasnika i GM-a zbog razloga da svi treneri s osobnošću ili svim trenerima koji su inovativni ne mogu uspjeti u NFL. Oni će odlučiti da se ne može riskirati dovođenje nekoga tko je drzak ili ima drugačiji pogled na stvari. Naravno, to je apsurdni argument.Jeff Fisher je bio katastrofa kao trener NFL-a za većinu suvremene povijesti, ali nitko nije tvrdio da muškarci s brkovima više ne bi trebali dobiti posao voditelja treniranja u NFL-u. (Iako bi to mogla biti teorija vrijedna istrage.) Ali sat, Ryan i Kelly će se koristiti kao razlog zašto sljedeća runda najma mora biti dosadna trenerica koja ne izdaje emocije i uvijek izbacuje loptu na četvrtom i kraćem mjestu. Instinkt NFL-a je da se uvijek vrati onome što je poznato i pretpostavlja se da je sigurno. Glavni trener Steelersa Mike Tomlin otišao je na dva nakon svakog od svojih četiri touchdowna prije četiri tjedna protiv Cowboysa. The Steelers nije uspio pretvoriti svaki put i izgubio igru ​​za pet bodova. Od tada je Pittsburgh samo pokušao pretvoriti u dvije točke dva puta od 10 prilika.Nakon jedne loše igre, Tomlin – koji već govori kao robot na tiskovnim konferencijama – bio je reprogramiran da se ponaša kao svaki drugi trener u NFL-u. NPL treba osobnosti. Potrebni su treneri koji mogu zadržati igru ​​svježom i uzbudljivom na terenu i izvan njega. Kada su Ryan i Kelly otišli, tko je ostao? Nemojte reći Bruce Arians sa svojim naočalama i kangolskim šeširima. To je samo stavljanje ljudskog kostima na istog robota. Možda je to samo Pete Carroll. No, iako Carroll možda ne djeluje kao robot, on ima problema s nekim drugim rastućim problemima društva: teorijama zavjere i lažnim vijestima. U svakom slučaju, vjerojatno smo osuđeni na propast.

Roboti ne dolaze. Ovaj članak je izmijenjen 13. prosinca 2016. kako bi se ispravio naziv Andyja Puzdera.