Potres: Hoće NFL dezinficirati povijest traume mozga biografskom filmu?

Što se forenzički patolog Bennet Omalu pronađena u 2002, kada je razrezana glava bivšeg Steelers centra Mike Webster i prosijan kroz mrtvog igrača mozga mogao biti najveći sportski medicinske otkriće ikad. Maleni crveni mrlje bjelančevina koje su se pojavile u Omalu je mikroskop je bio prvi nagovještaj da trauma mozga u nogometaše moglo imati dugoročne posljedice. Webster koji je bio 50 godina kada je umro imao je propadanje čovjeka mnogo godina stariji.

Crvene mrlje su se promijenila nogomet, hokej, nogomet, pa čak i bejzbol. Oni su donijeli sportski liječnici za liječenje potresa mozga s istom pažnjom da bi koristili na puknuća koljena.Oni su otvorili značajan prozor do konačne granice u ljudskom znanosti, nudeći novi uvid u to kako mozak radi.

Sony Pictures trebao biti stvaranje film o Bennet Omalu. Oni bi trebali pokazati potres početkom Will Smith u kinima diljem svijeta. I ni na koji način bi trebali omogućiti NFL razrijediti moć što Omalu vidio u mikroskopu koji dan i borbu je imao dokazati značaj svog work.Concussion: NFL pravna pitanja nije došlo do „kompromisni integritet” o biografskom filmu kaže direktor Opširnije

The New York Times izvještava da je e-mail objavljeni u prošlogodišnjem hack u računalni sustav predstava studio rukovoditelji Sony brinući se o dosega ligi.Jedan e-mail kaže „neprijatan trenuci za NFL” su uklonjeni ili promijenjeni. Drugi je rekao film je zali dolje kako bi se izbjeglo sukob s odvjetnicima lige.

Sony rukovoditelji rekao Times nisu Špiljarsko za NFL. Rekli su e-mailove pokazuju oni pokušavaju biti točni, skidanje retoriku iz moćne pitanju. Ne postoji pravi način da se zna da su u pravu. Izvađenu scene vjerojatno nikad nisu bili snimani. Ako su oni vjerojatno su uništeni. Mi nikada neće znati koliko moćan film je moglo biti.

Ali, ako Sony undercut snagu Omalu priča da bi NFL od tuži onda bi trebao stidjeti. ozljeda glave je previše važno pitanje brinuti o prašnjavim sudnici tučnjava.No, liga je navikao na stvaranje važni ljudi slomiti. Zašto bi Sony biti drugačije?

NFL je najmoćniji i unosan sport liga na svijetu. Oni su otišli iz 6 milijardi $ do projicirane 12 mlrd $ prihoda u posljednjih deset godina i nadam se do 25 milijardi $ do 2027. godine kroz nemilosrdnu manipulacije svake osobe koja četka protiv svoje oznake.

Oni su namamila televizijske mreže platiti daleko više nego što možete priuštiti za prava od strane visi opasnost od emitiranja same igre. Oni su pokušali prisiliti vlastitu TV mrežu na kabelskim sustavima kupujući fakultet zdjela igre su mislili možda imaju fakultetske ekipe iz tržišta gdje se kabel tvrtke su holdouts.Oni su pokazali malo motivacije da se stavi tim u Los Angelesu u posljednja dva desetljeća, jer, u dijelu, tako da mnogi njihovi timovi su koristili prijedlog sele u LA kao način da ekstrakt bogatstvo u stadion ponude.

strah od uznemiravanja NFL-a rukovoditelji dugo je vodio televizijske mreže koji su očajni da bi se hranili ogromnim rejting lige. Razdražljiv pitanja kao što su ozljede glave i ponašanja izvan polja igrača su posebno zabrinjavajuće u ligi koja voli kontrolirati svoj imidž. Prošle godine NFL žalili na ESPN o dokumentarcu mreža je proizvodila s Frontline o potresa mozga u nogometu. Intervju sa Omalu je bio jedan od najsnažnijih trenutaka show-a.ESPN, koji emitira NFL igre, povukao iz projekta.

Ovo nije prvi put ESPN raspao kada NFL izrazili nezadovoljstvo.Godine 2003. je otkazala drugu sezonu dramatičnog serije pod nazivom playmakera na temelju fiktivnog stručnog tima i pucao u kanadskom stadiona, jer liga nije svidjelo kako je u emisiji su teme vrtio oko droge i seksa.

„” to je naše mišljenje da nismo u poslu od sukoba našeg partnera, iako smo to učinili, i nastavila da ga nosi preko NFL-prigovore „, onda ESPN izvršni potpredsjednik Mark Shapiro izjavio je za New York Times. „Da ga vratimo bi to trljanje u našim partnerom u lice.‘’

Ako NFL je tako zabrinut lažnim show s lažnim timova i lažnim igračima da prisiljene ESPN prestaje s proizvodnjom, zamisliti što mogu učiniti kako bi Sony preko neugodnu temu koja je zapravo stvarna.

Povratak u krajem 2006. i početkom 2007. godine, kao Omalu otkriće postao vijest, NFL je radio da ga diskreditiraju.Izvukli liječnicima slab vjerodajnice reći concussions nisu bili ozbiljan problem. Oni su pitanje znanosti. Oni tiho je pozvao novinare da se ispitati neke potencijalne nedostatke u Omalu u pozadini.

Na kraju, uz pomoć jednog radoznao kongresa, NFL postala ozbiljna o traume glave. Oni sada kažu sigurnost igrač je prioritet i razgovarati o tome često. Gotovo deset godina kasnije, Omalu poruka je osvojio. Njegovo otkriće u tom mikroskopom prisilila čak NFL promijeniti. Stajao je neustrašivo protiv baraž iz lige koja nije željela čuti njegove riječi.Na taj način, on je prisiljen promijeniti.

No, ono što je vrijedno herojski film o čovjeku koji je stajao do NFL ako Redateljica se boji da učine isto?