Pogledali su u područje snova. Čehovski rukometni igrači na Eurou i dalje se nadaju

Euro nastavio jesti pravu priliku za napredak na sljedeću fazu turnira, koji će posjeduju neočekivanu točke doprinos.

Grupa Baza prestaje u sredini u hrvatskoj Varaždinu protiv Mađarske (18,15 emisije Sport1). “Divno je što imamo priliku. Izradili smo grupu zanimljivom i uravnoteženom “, kaže trener Kubeš. “Mađarima bit će teže utakmicu nego protiv Danaca. Protiv njih smo bili vani, sada očekuju od nas će pobijediti, „Ivan Landa sumnja spojka.

Sada ponedjeljak susret protiv olimpijskih prvaka iz Rio šokirao svijet rukomet, stranih navijača na internetu pisao na češkom pobjedu 28:27 kao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti europskih prvenstva. “To je pobjeda iz domena snova!Jedno od povijesnih postignuća za češku rukometu “, rekao je.” Nemojte se iznenaditi. Neki kladioničari na Danskoj nagradu čak su objavili najniže moguće iznose 1,01: 1. Rukometna marka mogla bi se usporediti kao da su njemački nogometni prvaci svijeta izgubili kod kuće s Azerbajdžanom.Ili kao da je teniski fenomen Federer na ovogodišnjem Australian Openu u prvom kolu nije uspio u nepoznatom slovensko-rođene slučajevima.

No nepredvidljivost ljepote sporta. Česi su nakon poslijepodneva u subotu poslijepodne 15:32 izbacili Španjolce, koji su grubo prikazivali izgled rukometnih snaga. „Danci su nam podcijeniti malo i nije se u nju”, istaknuo je Galia.

Zahvaljujući posebnoj izvedbi diljem zasjala na brodu uravnotežen rezultat. Nije bilo blockbustera da prekine autsajdera. Naprotiv…„Pokušao sam voziti naprijed cijelo vrijeme dečki, nemojmo gledati na brodu„, rekao je 38-godišnji Galia, koji se prvi put pojavio na velikom događaju na svjetskom prvenstvu 2001. godine.Vrlo se dobro sjeća da čehi nikad nisu bili među kandidatima za medalje.

Zahvaljujući individualnosti koja pripremila u prestižnim liga, a posebno Filip je često ne mogu zafrkavati věhlasnější suparnike.Sada su uspjeli bez rukometne ikone koja je krenula prema sportskoj mirovini. “Znam da to zvuči kao klišej da sportaši vole reći, ali je odlučio dušo”, povjerila Landa

Možda nas je netko primijetio

Samo timski rad mora biti trenutačna reprezentacija, a gotovo polovica Hrvata debitira na velikom turniru. “Svake minute, svaka akcija u takvom naporu preusmjerava naše igrače dalje”, komentira Kubeš, koji vodi reprezentaciju s kolegom Janom Filipom.

“Možda će dječaci primijetiti, možda će neki klub vidjeti da češki dječaci imaju potencijal.Možda postoji ciklus da se u klubovima, gdje će ispuniti svaki tjedan na igrače koji u posljednje tri godine su se sastali samo jednom. „

Da, tako dugo dok su Česi propustili veliki događaj. Sada su barem privukli pozornost. A zarada na utakmici u srijedu bi osigurala da njihov boravak u Hrvatskoj traje najmanje tri utakmice