Plíšková i Hradecká će igrati za Prag naslov, u igri svira Siniak

Osamnaestogodišnji Siniak se uveo u parove u poslijepodnevnim satima, osvojivši svoj drugi naslov WTA karijere. Prirodno Hradec Kralove poput zajedno sa Swiss Belinda Benčić finala Ukrajina-Czech par Katerina Bondarenko, Eva Hrdinova 6: 2, 6: drugi To je dovelo do prošlogodišnjeg trijumfa u Tashkentu, gdje je pobijedila srbijanski Alexandru Krunič. Benčić je osvojio svoj prvi debi.

Dok svijet čtrnáctka Plíšková mogu dobiti četvrti naslov u karijeri, Hradecka pokušati boriti do sedmog pokušaja WTA tura debi trijumf. Plíšková je u finalu po treći put, a ove godine po treći put.Na početku godine nije uspjela u borbi za naslov u Sydneyu, gdje je izgubio od sunarodnjaka Petra Kvitova, pa čak u ožujku u Dubaiju.

„Drago mi je što sam u finalu”, rekao je Pliskova češke televizije i bilo drago da bi vraćanje na WTA turniru u češkom teritoriju, nakon pet godina će biti dom pobjednik. „Za ljude je velika da će biti Češki finale”, rekao je dvadeset i tri Plíšková.

Prethodna turnira WTA u Češkoj, koji je igrao Štvanice, a završila 2010. godine, imao je češki pobjednika prije sedamnaest godina, kada je Jana Novotná trijumfirao.

u polufinalu sa Wickmayer (WTA 92) odlučio Plíšková dobit u prvom setu s jednim bijegom. „Vi igrate kao mačo”, rekao je igrač svog trenera Jiri Vanek od pauze između gama zraka.U drugom setu Plíšková izgubio je 1: 3, ali je okrenuo na 5: 3. S rezultatom 5: 4 još uvijek ne mogu odgovarati na izlazu usluga, ali dvije utakmice poslije, da

„Prvi put sam dobila ovdje dva seta, ali to nije tako lako kao što izgleda.. Na kraju sam igrao malo bolje “, rekao je Plíšková i pohvalio uslugu. „Danas sam držati jer štrajkovi bili ništa više”, rekao je autor 11 asova.

Pliskova trk za pobjedu potpuno pun auditorij centrkurtu. Kamate u polufinalu nadmašio očekivanja, nedovoljan kapacitet od 2500 sjedećih mjesta, a područje je morao biti zatvoren.

Hradecka do osamnaest Sinniakovou pobijediti u dva seta, ali je u drugom setu prednost proboju zaostaje.Igra je odlučila pobjeda dviju utakmica za redom na kraju trećeg seta. “Bila je to strašno teška igra jer je Katka sjajno igrala. Velika poteze, ona se vrati moje rane i svi gama zrake su uske „, rekao je Hradecka.

Siniaková odigrao svoju drugu polufinale na WTA karijeru i na taj način poboljšati status ljestve. Po prvi put će biti među sedamdesetoricom. “Drago mi je za polufinale, bio je to mali cilj. Ja ću to učiniti, a možda će biti bolje sljedeći put “, rekla je