Osmijeh za fotoaparat i potpis. Liberalni hokejski igrači uveli su pojačanja

Osmijeh za kameru, a zatim važan potpis. Elite hokej naprijed Michal Birner i Michal Řepík ponedjeljak ujutro svečano potvrđuju svoj dolazak u Liberecu.

„Pozadine i osiguranje su bijeli tigrovi su jedna od najboljih momčadi u Europi”, rekao je Birner. “Nisam baš zainteresiran za činjenicu da tim nije bio uspješan u protekle tri godine. Zainteresiran sam za budućnost. Ne mogu obećati da ćemo igrati za naslov, ali nadam se da će se pomaknuti Liberec gdje je prvi put korišten, tj u gornjem šest Extraliga. „

Oba napadača su dobro poznati. Zajedno su igrali u ekipi Lev Praga, imali iskustva u inozemstvu i sada su se vratili iz Finske. Zato su pozdravili da će sada ponovno ući u tim. “Želimo se kretati u našoj karijeri i ući u juntu i igrati redovito tamo.Nismo došli u Liberec za igranje predigre igranja. Nadam se da ćemo gledati na gornje dijelove “, kaže Michal Řepík.

S Libereckyjevim trenerom i voditeljem sporta Philippeom Pešanom brzo su zalupili. “Prije tri tjedna bili smo u Liberecu po prvi put. Imali smo nekoliko dana razmišljati o tome, ali način na koji je automobil natrag smo u osnovi odlučili da ovdje želimo igrati „, rekao je Řepík.

Čak je i dolazak dvaju zvučnim pojačanjima trebao White Tigers kako bi prekinuli trogodišnju lean period bez doigravanja. Klub obećava mnogo od njih. “Drago mi je što dvojica igrača s takvim ambicijama dolaze k nama”, rekao je Ctibor Jech, generalni direktor. “Napravili smo mnogo promjena – u pripremi, u stilu igre i radu sa igračima.Sve to kako bi na kraj tri godine nije uspio. „

Liberec nakon sezone je ostavio broj igrača, na čelu s elitnim naprijed Filippim, koji su privukli KHL. Tigrovi, međutim, žele otići uglavnom po kvaliteti i tvrde da je tima za sljedeće izdanje extraliga uglavnom izgrađen. To ostavlja prostora za samo jednog napadača i jednog braniča.

napadač mogao biti bivši Milan igrač Liberec Bartovič, ali on još uvijek ima važeći ugovor na Slovan Bratislava.Slovački klub, međutim, ima problema i ako su došli naprijed za sljedeću godinu KHL, od Liberec odmah treba ući u pregovore o Bartovičová dolaska.

Što se tiče branič Martin Škoula, koji je prošle sezone iz obiteljskih razloga prekinuta karijera situacija je i dalje isti. „Ja ga osobno upoznao, ali zbog obiteljskih razloga će se nastaviti”, rekao je trener pesan.

Hokej Liberec jučer pokrenuo ljetni trening. U početnom treningu, međutim, treneri su dočekali samo 18 igrača. Novi regruti Birner i Řepík kao golman Lašák, Radivojević i Bakos organizirati individualni ljetni trening.

Trening je nedostajalo, kao i napadač Valský, koji je samo tjedan dana prije iskopčan iz reprezentacije do sredine svibnja imat će slobodno vrijeme.Prvi trening naprotiv prisustvovali mladih Vaněček i Pyrochta koji, iako će u ljeto za pripremu bijeli tigar, ali prije samog početka sezone vjerojatno će krenuti u inozemstvo.

Liberec hokejaši sada imaju četiri tjedna treninga „suho “, Onda dobiju tjedan dana i onda idu na led, ovaj put u punom sastavu. Klub je do prvog tjedna u lipnju po prvi put u povijesti, raspoređenih u Liberec klizališta, hokejaši ne moraju čekati da se stavi na klizaljke do kraja srpnja.