Ogroman nalet Ana Konjuha na US Openu protiv Agnieszka Radwanska

Hrvatski tinejdžer Ana Konjuh u ponedjeljak je uzvraća četvrtu sjeme Agnieszka Radwanska 6-4, 6-4, kako bi zatražila zadnji ženski četvrt-finale mjesto na US Openu.

18- stari, koji je osvojio naslov prvaka 2013. godine nakon što je tvrdio da su australski juniori otvorili krunu, izgubili svoju prvu utakmicu, ali nisu ponudili više službu. Williams Williams pušta bod u susretu u SAD-u Otvoreni gubitak Karolini Pliskovoj Više

Pobijedila je 38 pobjednika, uključujući šest azila, protiv Pola, koji nikad nije izašao na 16 u pet pokušaja u Flushing Meadowsu. Tinejdžer koji je postao prva hrvatska žena do četvrtfinala u US Openu, osvojio je drugu skupinu gubitka Radwanskoj u Wimbledonu, gdje je održala tri boda prije pada 9-7 u trećem setu. “To je bila nevjerojatna noć , “Rekao je Konjuh u sudskom razgovoru. “Ovaj put sam se osvetila, pa sam jako sretna”. Radwanska je prihvatila da je njezin protivnik nadmašio.

“Ponekad je teško kad lopta ide jako velika s druge strane.Teško je kontrolirati, stvarno staviti loptu gdje želiš “, rekao je Radwanska.

Konjuh je rekao da je Wimbledonov gubitak koristio kao motivaciju.

“Sinoć sam ponovno igrao utakmicu u glavi”, rekla je novinarima. “Imala sam bodove i nedostajalo mi je na svim njima. Jednostavno nisam išao za to. “

Hrvatski je odbio ponovno napraviti tu pogrešku, zaradivši jedini prekid drugog seta s pobjednicom u devetoj igri da vodi 5-4 i služi za četvrti finala.

U 15-0, ona je bacila loptu za nju služiti kao elektronski vrisak odzvanja buke ispunjen Arthur Ashe Stadium.Iznenađeno je uzdahnula, mirno se skupila i nastavila pobjedu kad Radwanska nije mogla vratiti konačnu službu.

“Večeras sam stvarno uzbuđen zbog moje izvedbe”, izjavio je Konjuh, koji se ove sezone borio s ozljedama leđa i gležnja koji su joj odgodili nekoliko mjeseci.

“Ovaj put sam uzeo prilike.Pobijedila sam Konjuh na posljednju osam utakmica protiv 10. kugle Karoline Pliskove iz Češke, koja je pobijedila šestom sjeme američke Venere Williams 4-6, 6-4 , 7-6. Radwanska se pridružila trećem sjemenu Garbiñe Muguruza, koja je u drugom krugu odnijela Latvijska Anastasija Sevastova kao glavna žrtva u ženskom ždrijebu tijekom prvih osam dana.

p> Konjuh trenutno rangira No92, a četvrti finski nastup joj je najbolji na velikom turniru otkako se okrenula za 2014.