NCAA iskorištava koledž sportaša za koje vam se sviđaju kako korijen

Nedavna studija od strane National College Players Association otkrila tipični koledž igrači moraju platiti više od $ 3000 godišnje iz džepa za dnevne troškove – dok je tržišna vrijednost fakultetski košarku i nogomet sportaša je više od 6 milijardi $.

Umjesto da pravi „slobodnu akademsku vožnju” preko stipendije, mnogi, poput mene, koji to diplomski sklopu rad / studij – i previše ne diplomiraju – javljaju s planine dug iz potrebe za pokrivanje troškova života.Akademski stipendija može opozvati za manje prekršaje ili čak sportove vezane uz ozljede.

Sveučilišta napraviti tona novca izvan sportaša, od kojih mnogi imaju samo dugoročne fizičke invaliditetom sakaćenje ozljeda zadobivenih tijekom igranja za pokazati svoje koledž sportske iskustva. I dalje trpjeti svakodnevni bol od ozljeda zadobivenih prije 40 i više godina na nogometnom igralištu u Cal luteranskih.

Što se događa kada koledž sportaši se ozlijedio za život? Ljudi pogrešno pretpostavljaju da su potpuno pokriveni zdravstvenim osiguranjem. Ali ni NCAA niti Nacionalna udruga međukolegijalni atletici (uređuje male atletika programe kao što su Cal luteranskih) zahtijeva školama pružiti punu i adekvatnu zdravstvenu pokrivenost.Mnogi bivši sportaši poput mene su zapeli s teretnim medicinske računa za odnose sportsko-dugoročne ozljede. NCAA nedavno tvrdio da nije pravno odgovoran za zaštitu koledža sportaša od ozljede – dužnost NFL prihvatio, iako nevoljko. Budući da su klasificirani kao učenika sportaša umjesto zaposlenika, NCAA i uskraćuje im radnika naknadu.

Nažalost, ta pitanja rada su vjerojatno da će biti upućena u bilo koje vrijeme uskoro. U jednoglasnom odlukom 17. kolovoza, Nacionalni radnim odnosima odbora zadao udarac naporima Sveučilišta Northwestern nogometaša koji traže da se prizna kao zaposlenika kako bi mogli imati pravo na ujediniti.NLRB učinkovito „punted” pitanje koje pada na nadležnost, a time negirajući raniju odluku NLRB regionalnog direktora u Chicagu favorizira igrače. Radna ploča racionalizirati da djeluje drugačije „ne bi promicati stabilnost u radnim odnosima” te da će stvoriti kolaž različitih pravila. Igrači na privatnim sveučilištima kao što su Northwestern mogli organizirati i poboljšati uvjete, ističu, ali ne i igrače na javnim sveučilištima koja su uskraćena ta prava, jer su njihovi fakulteti nisu pokrivene nacionalnim zakonima o radu.

NLRB je izgovor za uskraćivanje privatni koledž sportaši pravo na sindikat – nestabilnost radnih odnosa privatnog i javnog kampusa – je lažan.NLRB često je dozvoljeno diplomskih i asistenti organizirati u privatnim ustanovama, bez brige o opasnosti od nestabilnosti od sukobljenih javnih škola. Zašto bi to bilo drugačije s koledža sportaša?

Drugi strahovi su jednako lažna, kao što su profesionalnost koledž atletike narušili natjecateljski karakter fakultetski sportova nudeći nepoštene prednosti velikih ostvaruju prihode školama. Veliki sveučilišta kao što su Ohio State i University of Southern California već uživati ​​ove prednosti. Kampusa također neće smanjiti bez prihoda sportovima kao što su gimnastika i hrvanje za pokriće povećanih troškova od organiziranih nogometnih i košarkaških sportaša, kao što su neki tvrdili.Mnoga sveučilišta koji nemaju sport za generiranje prihoda dalje Fielding ove druge kolegijalnoj timove

Sve ove mlade muškarce i žene učenika sportaša -. Ili radnika – i dalje se koristi kao rezultat ovog opstrukciji. Umjesto saginjanje svoje odgovornosti, NLRB treba vladati o tome hoće li ili ne ovi igrači su zaposlenici imaju pravo na kolektivno organiziranje. Ovi sportaši imaju pravo poboljšaju svoje radne uvjete i imaju glas preko odluka koje duboko utječu na njihovu igru ​​i ostatak svog života. Mi to dugujemo njima.