Melbourne City dobro je postavljen za finale A-lige nakon što je izveo Wanderers

Yojiro Takahagi stavio je Wanderers ispred, s Harryom Novillom izravnavanjem za City prije stanke na stadionu Parramatta. Nakon što je preostalo tri kola, City sada sjedi šest bodova ispred sedmog poretka Brisbane, koji imaju igru u ruci. Wanderers, koji ostaju u devetoj godini, imali su ohrabrujuće rezultate kasnog skočnog Brisbane 4- 1 prošli tjedan i podudaranje s Glory prošle subote samo da silaze 3-2 sudbina kasnog cilja. Oni su također imali bolje od petka susreta da nastave kasno obnavljanje.

Wanderersova iscrpljena momčad je dobila potrebnu potporu s Markom Bridgeom i Mateom Poljakom od ozljeda i Tomi Jurić natrag od Socceroosove dužnosti.Grad je u međuvremenu imao svog ključnog igrača natrag u srednjoj momčadi Socceroo Aaron Mooy, koji je ove sezone stvorio više šanse od bilo Bet365 bonus kojeg drugog igrača u ligi. City je stvorio prvu priliku za utakmicu kroz Robert Koren, ali Putnici bi razbili mrtva vrata. Gradski obrambeni igrač Kew Jaliens izbacio je slobodan udarac na rubu terena za neodgovorno rješavanje Nikita Rukavytsya i živjet će žaljenje. Takahagi je pojačao, a njegov štrajk skakutao se oko zida i natrag u mrežu kako bi Wanderers predvodio u 20. minuti. Jurić je izgledao kao da udvostručuje prednost nakon što je prošao kroz obranu grada prije nego što je propustio Za bodovanje, Rukavytsya je nadmašio Jaliens na lijevom krilu, tako da je pogodio pogodak.Izbjegavanje buke bi se pokazalo previše za Rukavytsya, koji je bio prisiljen s terena sa sumnjom ozlijeđenom i zamijenjen Labinotom Halitijem. Kao što su Wandereri činili da imaju sve trenutke, Grad je pronašao ekvilizatora , Novillo je na kraju Mooy križa na čekanju vratio jedan od ciljeva ove sezone s dugog raspona.

Gradski kapetan Tando Velaphi gotovo je napravio vrlo Bet365 na telefon skupu pogrešku i poslao pogodak pogodak Jurićevim nogama Ali napadač je propustio otvorenu mrežu iz dugog raspona. Velaphi je u 69. minuti uskraćivao spas utakmice, kako bi odbio Takahagija.

Desperate pronaći pobjednik Gradski trener John van ‘t Schip donio David Williams i Iain Ramsay Dok je Tony Popović donio svoje oružje u kontroverznom napadaču Keremu Bulutu.Zamjene su malo mijenjale stvari, a rezultat je ostao 1-1.