Lisice u bijegu: Leicester je proveo 140 dana na dnu, sada se penjući na sigurnost

Dakle, ono što nastup u subotnjem susretu protiv Burnleya (1: 0) nije idealno i oteo tri boda Leicester s velikim naporom. „Rezultat ovog puta je važnija od izvedbe”, trener Nigel Pearson zna.

Tada je čovjek koji je imao na klupi Leicester ne bi trebalo biti. Barem prema nekim britanskim medijima, koji najavljenim početkom veljače da je nakon poraza na Crystal Palace podsjetio. Osim loših rezultata imao je pomoć i incident veznjaka suparnika James McArthur, koji je temperamentan trener na prikrajku drži za vrat.

Tajlandski vlasnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha navodno zapravo trener osobno najavio je da će tim završava nakon nekoliko ali je vratio svoju odluku.I danas vam moram čestitati.

Leicester pod vodstvom Pearson i čudom podigao potpuno iznenaditi one koji su već oslabio. Čak ima i najbolji oblik u Premier ligi: nijedna druga momčad nije uspjela osvojiti u sva četiri posljednja susreta.

Istina je da su „Lisice” kao klub je prozvan, sudarajući konačne krugova na timove u borbi za trofeje. To može biti pobjeda vrednije – na primjer, rekao je pobjeda nad Burnley opljačkan na bodove izravnog konkurenta u borbi za održavanje

„Za pobjedu četiri puta za redom je vrlo dobra, ali najvažnija stvar za nas je da sada imamo sve što je u. od tvojih ruku, “Pearson je bio zadovoljan. “Što će to biti duže, to su veće šanse izbjegavanja spuštanja.Moramo zadržati koncentraciju “, rekao je on.” Zbog puno, čini se da se Leicester mogao boriti za održavanje završetka uspješnog kraja, budući da posljednjih pet igara igra četiri puta kod kuće. I Pearson je nekoliko puta uspio spasiti naizgled nemoguće. Kada je prije deset godina napravio pomoćnik West Bromwich Albion, momčad je bila posljednja u božićnoj sezoni, ali je slavila na kraju lige. U međuvremenu, ništa poput onog kluba nije uspjelo. Kao trener Carlisle u četvrtoj ligi osvojio je kraj sezone domaćin vratara Jimmya Glasse, koji je u zadanom vremenu zadnjeg cilja igre odlučio da se momčad ne smiri.I ove godine Leicester treba prepisati povijest: nijedna momčad Premier lige nije provela toliko dana na posljednjem mjestu bez da se spusti na kraju. Ali s Pearsonom na klupi izgleda da će se ova statistika uskoro promijeniti