Kanoist Fuksa na ME rujan, došao je Kajak prvak Dostal finale

Fuksa je napravio treći najbrži krug vremena na obje pjesme. Naravno utrka za medalje morao je odmah nakon utrke na kilometar i deblkanoisté Jaroslav radona i Filip Dvorak, deblkajak Daniel Havel, Jan Sterba i kajak četverosjed Havel, Lukas Trefil, Josef Dostal, Sterba.

U kategoriji čtyřkanoí potpisali samo šest posade, pa kvartet Tomas Janda, Dan Drahokoupil Vojtěch Ruso Radek Miškovský čeka ravno finale. Radon sa Dvorak nije morao ponovno natjecati na neolympijské pětistovce.

kajakaš Anna Kožíšková nije unaprijed na finalu utrke, ali jasno je osvojio polufinale, a također će biti u završnoj devet.Sličan komad je dobar u K2 Lenke Hrochová i Lucy Krpatová koji skliznuo posljednji, valjanje treće mjesto u polufinalu na neolympijském kilometru.

Aktualni svjetski prvak u km Dostal u utrci oklijevao. Želio je jahati val glavu Dane Rene Poulsen, ali je usporio i Češka kajakaš da drugi završiti. „Znao sam da je pobjeda, ali onda sam napokon imao dosta finišovat, tako da je boljelo u posljednjih sto metara Bio je to tako teško, ali barem sam počeo. Zato ću razbiti snagu i možda krenuti na konačni “, rekao je Dostal.Ali to nije uspjelo. „Danas to nije bio sasvim vysílil kad sam utrku na čtyráku”, rekao je on.

Fuksa je to jutro prije utrke na kilometru malo nervozan, ali kad su počeli nakon početka, on je dobar osjećaj. “Mislim da je to bio suhi trik”, rekao je, misleći na činjenicu da se nije ni uključio. “Pokušavao sam doći naprijed ako je netko u finiseru došao da bude ispred njega. Snaga Još uvijek imali, čak i ako se utrka ne ide savršeno, ali na kraju će vjerojatno biti još bolji „, smatra dvostruki medalje na Svjetskom kupu i europski prvak neolympijské pětistovce.

Iz pogona na pola je staza lošiji osjećaj. “Valjda sam imao puno ručka za ručak i malo trbuha.Dok sam jeli rano, malo sam jeli, a onda sam bio užasno gladan pa sam jeo “, napisao je Fuksa. “Možda sam ga podcjenjivao, nisam išao dalje. Ali na kraju sam ga stavio u mir. Bilo je prilično brzo, a vrijeme je bilo brzo, pa sam sretan. Sada idem na masažu, ležim i pripremao se za konačni “, isplanirao je. Deblčani su htjeli otići ravno u finale, što ih je učinilo trećim mjestom u utrci. Imali su rezerviranja za njihovu vožnju. “Bilo je teško, prva oštra utrka sezone. Bili smo iznenađeni Ukrajinaca koji su ispalili kao rakete “, rekao je Dvorak. “Prva utrka uvijek boli, ali naš je cilj bio napredak”, dodao je Radoň. U finalu će se kretati. “Mi smo iskusni sportaši.Bolje je tehnički “, planirali su. Za Havel, Štěrba je glavna disciplina Europskog prvenstva četiri, ali K2 je pokazala osobnu snagu. “Radili smo najbolje, vožnja je bila sjajna. Uživamo u utrci jer nas nitko zapravo ne očekuje “, rekao je Havel. Uzeti su ukupno drugo najbolje vrijeme. “Prioritet su četiri, za koju bismo željeli osvojiti medalju. Kad padne na to, samo ćemo ga voljeti, imamo dobru formu “, dodao je češka kuka za posadu.