John Terry odbacio je Chelsea Ligu prvaka u PSG-u

Chelsea je postigao značajan udarac u utakmici Lige prvaka u Paris Saint-Germainu u utorak nakon što je John Terry izbačen sa problemom prigušenja koji je nastao u subotnjoj pobjedi nad Newcastleom. Terry je oštetio tetivu u desnoj nozi u sudaru s Aleksandrom Mitrovicem tijekom prve polovice pobjede 5-1 i zamijenjen prije pauze. Scans otkrila tekućinu oko tetive u bedrima i, iako je 35-godišnja igrao u treningu u Cobhamu u ponedjeljak, nije bio uključen u party koji je otišao u Pariz. Chelsea igrati Manchester City na Stamford Bridgeu u nedjelju u FA kupu, natjecanje koje im nudi njihov najrealniji put do srebrnjaka, s propustom središnje polovice momčadi koja odražava važnost te igre.S Kurtom Zoumom odbačen je do šest mjeseci nakon patnje ozljeda ligamenta koljena, Terryjev odsutnost najvjerojatnije će prisiliti Guus Hiddink da zapošljava Branislava Ivanovića u sredini leđa protiv francuskih prvaka u Parc des Princesu.

Ivanović se u subotu s desne strane prebacio s Baba Rahmanom s lijeve strane, a Cesar Azpilicueta zamijenio je bokove, ali nije ozbiljno ispitivao slab Newcastle.Hiddink je uključio mlade središnje polovice Jakea Clarke-Saltera 18 i Matt Miazga, 20-godišnjeg internacionalnog američkog saveznika, potpisanog iz New Yorka Red Bullsa prošlog mjeseca u svojoj putnoj partiji, ali niti se očekuje da će započeti igru ​​protiv Laurent Blanc.Chelsea’s Eden Hazard kaže da bi bilo “teško reći ne PSG-u” Pročitaj više “Nije to bila odluka koju sam donio”, rekao je Hiddink. “Imao je previše problema za putovanje. Čak i da pokušamo sutra…Prošli smo test i nismo uspjeli, pa smo ga odlučili napustiti kod kuće. I sam je bio uvjeren da trenutačno ne može biti vrijedan tim. “Ima malo problema na njegovu prigušniku i na tetivu na tom području. Zato smo jutros imali test i odlučili smo da neće sudjelovati.Bit će teško reći može li se igrati ovog vikenda. Zato bismo mu radije nastavili liječiti u Cobhamu.

“Prilično smo trenirali s drugim ljudima u središnjoj obrani, tako da nije bilo iznenađenje za igrače da smo morali napraviti neke promjene. Naravno, nemajući John je malo zaostajanje. On je lider. Ali nisam tip trenera koji će stenjati i stenjati. Moramo ići dalje. Igrači koji ga zamjenjuju imam potpunu vjeru u njih. “