Joe Marler pogodio je dvotjednu zabranu nakon što je bio citiran za udaranje Arnaud Heguy

Joe Marler dobio je dvotjednu zabranu nakon što je Harlequinsov prijedlog bio citiran za udaranje prostitutke Arnaud Héguy tijekom polufinalne pobjeda Europskog prvenstva u nogometu protiv Grenoblea prošlog petka. Marler, koji je napravio Njegov ponovni nastup nakon dvotjednog suspenzije nametnutog njegovom “ciganskom dječaku” protiv Samsona Leeja tijekom Engleskog šest zemalja pobijedio protiv Walesa prošlog mjeseca, sada je zabranjen do 9. svibnja. Organizator Challenge Cup-a, Europski Profesionalni Club Rugby, rekao je da je trojka disciplinarni odbor čuo dokaze Marlera tijekom saslušanja u Londonu u srijedu. Zabrana znači da će Marler propustiti preostale dvije regularne sezone Premiership igara Harlequinsa, protiv Londonskog irskog I Exetera, ali će biti dostupan za konačni sastanak Challenge Cupa s Montpellierom u Lyonu 13. svibnja, a tri turneje u Engleskoj u Australiji.

Marler, 25, prijavio je povjerenik za borbu protiv utakmice Iain Goodall nakon prve ha Ako je incident koji uključuje Héguy na Stoop prije pet dana.Stegovni odbor, međutim, zanemario je ranije dvije tjedne suspenzije Quins prop-a jer je “bio posve drukčije prirode”. U priopćenju EPCR je rekao: “Stegovni odbor sastavljen od Rogera Morrisa [Wales ], Predsjednik, Simon Thomas [Wales] i Kathrine Mackie [Škotska] čuli su dokaze i podneske Marlera, koji su prihvatili da je počinio čin prekršaja, ali nije prihvatio da je prekršaj zauzeo crveni karton, a Richard Smith QC u ime Marlera.

“Odbor je također čuo dokaze i podneske od disciplinskog službenika EPCR-a, Liam McTiernana. U potvrđivanju navoda o navodima, Odbor je utvrdio da je Marler počinio čin prekršaja koji je jamčio crvenu karticu.Utvrdio je da je prekršaj bio na najnižoj razini sankcija Svjetskog ragbja i odabrao četiri tjedna kao odgovarajuću ulaznu točku. “Pri odlučivanju o zanemarivanju nedavnog suspenzija igrača kao što je bio sasvim drugačija priroda, Odbor je zatim smanjio sankciju za dva tjedna – 50 posto ulazne točke – prije nego što je izrekao suspenziju od dva tjedna.

Marler je u početku pobjegao iz optužbe zbog svojih zlostavljanja protiv Leeja u Engleskoj, 25-21 pobjeda protiv Walesa 12. ožujka. Svjetsko prvenstvo kasnije je interveniralo i pozvalo na saslušanje zbog lošeg ponašanja, međutim, nezadovoljni s blagostima šefova Šest nacija i šefova nogometnog saveza Rugbyja. Marler je priznao naplatu i bio je zabranjen za dvije utakmice i novčano kažnjen 20.000 £.