Deflategate: NFL na žalbu nakon što je sudac izvrće Tom Brady zabranu

Tom Brady je odluka da se skandal Deflategate na federalnom sudu isplatilo, s američkim okružni sudac Richard Berman je odlučio da ovjes New England Patriotsa bek trebao biti poništen nakon NFL povjerenik Roger Goodell, nije izdaju „, njegov vlastiti brand industrijska pravda”.RIP (nadamo se) Deflategate: saga koji je napravio sve izgleda glupo Opširnije

Brady je bio suspendiran za prve četiri utakmice u NFL sezone nakon što je izvješće, koje je proveo istraživač Ted Wells, pronašao da je „općenito svjesni” da Patriots dužnosnici namjerno ispuhane nogometne lopte tijekom tima pobjede nad Indianapolis Coltsa u prošle sezone AFC prvenstvo igra.

Kada Brady pozvao ligi protiv suspenzije Goodell potvrdio zabranu u srpnju i rekao da Brady namjerno uništio svoj mobitel nakon što je zatražio Wells i njegovo osoblje.Prateći Goodell vladajuće, Brady je slučaj u saveznom sudu.

Međutim, Berman je presudio da NFL je otišao predaleko u svom kažnjavanje Brady i suspenzija „zasnovana je na nekoliko značajnih pravnih nedostataka”. Sudac je također rekao Brady imao obavijest da je mogao primiti zabranu za sudjelovanje u ili bio svjestan, lopta deflacije. „Budući da nije bilo obavijest o četiri igre suspenzije u okolnostima ovdje prikazanih, povjerenik Goodell može se reći da su„izdaju svoj brand industrijske pravde”,” Berman vlada.

“Brady je imao ne obavijesti da je njegova disciplina će biti ekvivalent discipline nametnula igrača koji se koristi za poboljšavanje radnih droge „, rekao je sudac dodaje.Potres: Hoće NFL dezinficirati povijest traume mozga biografskom filmu? Opširnije

Goodell je potvrdio da je liga će se žaliti na odluku Berman je. „Zahvalni smo sucu Berman za gluhe i ovo pitanje, ali s poštovanjem ne slažem s današnjom odlukom”, rekao je Goodell. „Mi ćemo se žaliti današnju odluku kako bi se održala zajednički tražili odgovornost da štiti integritet igre.Povjerenik je odgovornost da osigura konkurentno poštenje naše igre je najvažniji princip, a liga i naš 32 klubova i dalje će nastaviti put do tog cilja.”

Vlasnik patriote, Robert Kraft, bio je poput bika kao što je on pozdravio je vijest da će Brady biti na raspolaganju za cijelu sezonu. „Kao što sam rekao u ovom postupku i tijekom svoje Patriots karijeri, Tom Brady je elegantan osoba najvišeg integriteta. On predstavlja sve što je dobro u ovoj igri i ovoj ligi „, rekao je Kraft. „Međutim, bez ikakve dokaze o svim akcijama nedjela Tom u izvješću Wells, odvjetnici u ligi i dalje inzistirao na izricanju i obrani neopravdanu i neviđenu disciplinu.Sudac Richard Berman to razumjeli i mi smo jako zahvalan svom promišljena odluka koja je danas dostavljena. Sada, možemo se vratiti naš fokus na igru ​​na terenu.”

Brady je žestoko zadržao svoju nevinost zbog tog incidenta. „Neću dopustiti da moj nepravedno disciplina postati presedan za druge NFL igrača bez borbe”, rekao je prije nego što svoj slučaj federalnom sudu. Pregovori ligi i Brady, kojeg zastupa sindikat NFL igrača, trajala je mjesec dana, ali dvije strane nisu uspjele postići dogovor.Odluka je iznenađenje za mnoge, a to može uključivati ​​i sam Brady, koji je navodno bio spreman da se smanjena suspenzija od jedne utakmice.

„Prava Tom Brady i svih NFL igrača pod Kolektivnim ugovorom su potvrdila je danas savezni sudac u sudu u NFL-a izboru. Zahvaljujemo suca Berman za svoje vrijeme, pažljivo razmatranje ovog pitanja i poštenog i pravednog rezultata „, rekao je izvršni direktor NFLPA DeMaurice Smith u priopćenju.

„Ova odluka treba dokazati, jednom za svagda, da je naš kolektivni ugovor ne daje ovaj povjerenik ovlasti da bude nepravedan, proizvoljne i zabludu.Dok HUB dodjeljuje se osobi koja zauzima poziciju povjerenika mogućnost da razborito i pošteno ostvariti određeni moć toj poziciji, sindikat ne slaže s pokušajima da se nepravedno, nezakonito ostvarivanje tu moć, suprotno onome što je NFL je u više navrata i nezakonito tvrdio.

„Mi smo sretni zbog pobjede vladavine prava za naše igrače i naših navijača. Odluka ovog suda da ponovno ukine NFL povjerenik trebao signalizirati svakom NFL vlasnika koji kolektivno pregovaranje je bolje nego pravnim gubicima. Kolektivno pregovaranje je puno bolji proces koji će dovesti do daleko bolje rezultate.”

Brady sada će biti dostupan za patriota sezoni otvarač protiv Pittsburgh Steelers 10. rujna.Prije nego što je odluka donesena u Patriotsa bila očekuje da će početi s Jimmy Garoppolo, koji je propustio ističu u svojim predsezoni predstave. Vijest je brzo pozdravio i Brady-a suigrači s Patriots čvrsto kraj Rob Gronkowski tweetajte svoje oduševljenje: Rob Gronkowski (@RobGronkowski) Idemo! Ove sezone biti jedan pakao od drugog vožnje !! #PatsNation pic.twitter.com/vFZ1vmBxAqSeptember 3, 2015

Brady je jedan od najvećih izvedu da je igrao u NFL, te je osvojio četiri Super Bowl s Patriotsa. On je također bio imenovan liga MVP dva puta i odabrana za Pro Bowl 10 puta.

Patriotsi su kažnjeni $ 1m i usidren dva nacrta pijucima zbog njihove uloge u skandalu, ali je odlučio žaliti na njegovu kaznu.