Daniel Ricciardo – “Ako je trenje s Maxom na Red Bull, to je dio igre”

Sada s automobilom koji bi mogao dokazati daleko konkurentniji, australski vozač je svjesna borba između njega i njegove suigrač, koji počinje u nedjelju u svom domu Grand Prix, mogao pretvoriti u atmosferu u Red Bull mnogo više ruthless.More Brawn, manje kočenja i dramatične ugla: što je novo za F1 u 2017? Opširnije

“Ja ne mogu biti naivni i misliti da i dalje ide u ljubavi jedni s drugima bez obzira na sve, čak i ako se lupanje kotača na kotač svaku utrku”, rekao je 27-godišnji govori. “Mi smo konkurenti. . Ako postoji napetost ili trenje kao sezona ide dalje to je dio igre ”

Oba vozača dijele ključne osobine: Određivanje, single-minded potrazi za pobjedom i beskompromisan prirode.Za sve izvan Red Bull, njihovo rivalstvo mogla biti usta zalijevanje. & Nbsp; izglede

glavno Tima, Christian Horner, je vjerojatno da će imati pune ruke posla. Nema stranca do zavađenih vozače – uspio je Sebastian Vettel i Mark Webber u zvanja četiri velike svjetske konstruktora s parom ne uvijek u prijateljskim odnosima – on je gledao sa zanimanjem kao raspoloženju između Hamilton i Rosberg ukiseljenog na Mercedes prošle sezone. On je to nazvao “ljubitelja TIFF između vlastite & nbsp; vozači”

Tada Red Bull bili zainteresirani samo za premlaćivanje Ferrari na drugo mjesto i imao oba vozača pjevaju iz istog hvalospjevu list..Ukoliko njihov automobil sada biti u stanju natjecati s Mercedesom, Ricciardo i Verstappen dobro može inzistirati na pjevanje zasebne pjesme.

Ricciardo uloga u ovo će biti fascinantno. Njegov vedar Aussie osoba čini se da ukazuju uvijek spokojan optimizam i radost u svom radu, a to je zadovoljstvo vidjeti u parku vozača. To je daleko od cijele priče.

Horner ga naziva “vozač lani u godini, definitivno”, pogled s kojima je teško da se ne slažu. 19-year-old Verstappen uzeo naslov, ali Ricciardo staviti u boljim krugova.On je brz u kvalifikacijama, kao da storming stup krug u Monaku pokazao, brz na dan utrke i racecraft da ga strašna overtaker čini.

Njegov pokušaj potez Vettela u Meksiku prošle sezone bio je prekrasan primjer. On je zaronio se iznutra i na varati na okreće četiri i pet, zaključavanje i kočenja sve odjednom. Samo da bi iza ugla, morao je primijeniti toliko sitne prilagodbe, čak i imaju hrabrosti da pokuša taj potez bio izvanredan. On svibanj ne imati zaglavi, ali to je bilo zato što je Vettel preselio u njemu (za koju njemačka je kasnije kažnjen).Bez Vettel djelovanju, ipak, Ricciardo bi vjerojatno zapečatio je jedan od poteza godine.

To je poučno u vještini, ali i hladno, računanje čelika iza osmijeh. “Kada sam došao u Red Bull, svi su mislili: on je samo sretna, lijep momak, on je brz, ali on ne može utrkivati teško s ovim vrhunskim momcima”, kaže on. “. To je bio ugled morao sam odbaciti” Facebook Twitter Pinterest Kada Daniel Ricciardo pridružio Red Bull u 2014 ‘svi mislili: on je samo sretna, lijep momak, ali on ne može utrkivati teško. To je bio ugled morao sam odbaciti ‘Fotografija:. Lluis Gene / AFP / Getty Images

On je to učinio tako uvjerljivo.Njegov potez na Sergio Pérez, na prijelazu jednom na njegovu prvu pobjedu u Kanadi u 2014. godini bio je veličanstven, kao što je donošenje Lewisa Hamiltona na prijelazu dva u Mađarskoj prije stavljanja Fernando Alonso s mačem dva kruga s kraja na drugi pobjedu.Njegova svrha je napravio. “Ljudi su vidjeli sada sam racer i imam velike namjere u sportu i spreman sam da se moja ramena da li moram”, kaže on.

Kao prvo, on će morati to protiv Verstappen. “Ako me Lewis pobjeđuje u Mercedesu, mogu reći svijetu da me tuku, jer je njegov automobil je bolje”, kaže on. “Ali ako mi Max tuče svaku utrku ću ostati bez isprike, pa sigurno vaš suigrač je No1 osoba s kojom želite pobijediti.”

Horner zna da će biti konkurencija, ali je rekao svojim vozači staviti Red Bull prvi. “Ja sam očekivao da postoji blizu utrka između dva”, kaže on, “ali poanta je da oboje rade za tim.Nećemo stvoriti neku ogromnu pravilnik za svaki scenarij. Pravila sudjelovanja su jasni. Prioritet je ekipa. Očekujemo ih biti teško, ali pošteno. Oni će dobiti istu opremu, iste šanse, iste mogućnosti. ”

Zvuci iz oba vozača su međusobnog poštovanja, što je sve dobro i dobro sve dok postoji potencijal za nagib u naslovu , Njihove osobnosti mogu se razlikovati, ali ono što je jasno je zajednička posvećenost pobjedu.Ako je potrebna borba, niti će se povuče.

Naravno za Ricciardo, kad se penje u auto nema mjesta za pola mjere. “Ako ja sam sebe stavlja van i da neke od tih rizika, onda želim to učiniti pravilno”, kaže on. “Ako ću se utrkivati ću staviti sve na kocku.”