Član tima Mercedes F1 opljačkao je na meti prije Meksičkog Grand Prixa

Član Lewis Hamiltonovog svjetskog prvaka pobjedničkog Mercedes tima je opljačkan na meti prije Meksičkog Grand Prixa.

Nesretni incident, koji uključuje dva policajca, dogodio se kao pojedinac koji je u srijedu putovao u vozilu vozeći vozač iz zračne luke Mexico City u hotelu tima. Nico Rosberg zadržao ace nad Lewis Hamiltonom uoči meksičkog Grand Prixa Iako je član tima Mercedes, koji nije nosio markicu odjeće i vozača bio neozlijeđen u iskušenju, incident će vjerojatno Energy Bet podići zabrinutost prije nedjeljne utrke.Član Mercedes osoblja odlučio ostati u Meksiku za utrku.

“Član tima bio je opljačkan dok je putovao iz zračne luke prema gradu u srijedu kada je bio u teškom stacionarnom prometu”, izjavio je glasnogovornik Mercedesa Press Association Sportu.

“Novčanici i satovi snimljeni su i nisu bili tjelesnih ozljeda, ali bili su pomalo otreseni zbog očitih razloga.” Glasnogovornik se odbio razraditi hoće li tim preuzeti dodatne sigurnosne mjere opreza i da je osoblje Mercedesa neimenovano, ali ne i visokog profila. U najnovijim sigurnosnim smjernicama britanske vlade, zločin i nasilje zabilježeni su kao “ozbiljan problem” u Meksiku, a posjetitelji su pozvani da “zaključa vrata automobila i zatvori prozore, posebno na semaforima ”.Lewis Hamilton priznaje da je naslov prvaka Nicoa Rosberga golem poredak Read more

Iskušenje nije prvi takve vrste u Formuli 1.

Jenson Button je prijetio oružanih ljudi u Sao Paolou prije Brazila 2010 Grand Prix. Button, tada vladajući svjetski prvak, vraća se u svoj hotel nakon Energy Bet kvalifikacije na krugu Interlagos kada mu je automobilu približio najmanje trojica muškaraca koji se bacaju u mitraljezu. Button, koji je putovao s pokojnim ocem Johnom, trenerom Mikeom Collierom i upraviteljem Richardom Goddardom, uspio je pobjeći na scenu neozlijeđeni u incidentu. U međuvremenu, iste večeri, tri su Sauberskog inženjera opljačkana na oružje. Također su bile neozlijeđene.

more info