Benítez ostaje zauzet dok Allardyce odluči za više vremena razmišljanja

Vrpca je izrezana, a čaše su klinkule na prošlog tjedna velika otvaranja Hilton hotela izgrađena pored stadiona Svjetla.

Kao što je večernje sunce pala niže na nebu i prebivališta Sunderlandovog impozantnog doma bili su bacani u divovske sjene, odjevene i čizme koje su vodile klubske dužnosnike koji su sportski uniformirani crveno-bijeli kravovi krenuli na lansiranje.

Odjevena u otvorenu, plavu košulju, Sam Allardyce ovaj neusporediv ponašanje postigao je djelomično zahvaljujući 61-godišnjoj redovitoj praksi transcendentalne meditacije.Mitrović spašava točku za Newcastle u dramatičnom derbiju sa Sunderlandom. Pročitajte više To je nešto što on smatra vitalnim oružjem u svojoj stranu bitku protiv ispadanja i sredstvima za suočavanje sa zastrašujućom odgovornošću.Kako je hotelski entuzijast oduševljen gostima iz cijele Europe i Sjedinjenih Država, Allardyce nije bio sam po sebi svjestan slona u sobi. Ako se Sunderland uđe u prvenstvo, Hilton će se boriti za prodaju vikendskih posebnih nogometnih paketa i bio bi daleko od jedine tvrtke koja bi trpjela u već gospodarski izazvanom gradu. normalno bi se moglo dominirati Brexit-related chatter umjesto staged još više mučenih rasprava. Može li Alkemija Rafaela Beníteza uštedjeti Newcastle United? Jesu li Norwich City stvarno potrošena sila?I, šapat, ali gdje bi na zemlji Sunderland bio bez Jermain Defoe? Allardyceov tim kao Newcastle i Norwich očajnički su jedini preživjeli smrti trosmjerne bitke kako bi se izbjeglo napuštanje Premier lige. S gubitkom koji su propustili neviđenu prilično raskošnu televizijsku ponudu na vrhu, sljedeće posljedice neće biti lijepe. Kao što se često događa u takvim slučajevima, najveća ozljeda vjerojatno uključuje i kolateralnu štetu pretrpljenu od onih koji ga najmanje mogu priuštiti. “Moja je odgovornost veća od održavanja tima”, kaže Allardyce. “Riječ je o spremanju radnih mjesta ljudi. Postoji stotina zaposlenika koji rade u ovom klubu, ali da će se radna snaga morati ozbiljno smanjiti ukoliko imamo relegirane. Bilo bi poražavajući. Osjećam tu odgovornost.Tamo će navijači Sunderlanda izgubiti posao, od kojih su mnogi dugo ovdje i vole ovo mjesto. “Norwichov Alex Neil s namjerom nadmudriti Sam Allardyce i brtvljenje preživljavanja Pročitajte više

Mraka se samo pojačava prema Sunderlandovim najnovijim računima, koji pokazuju da je klub izgubio 25 milijuna funti u posljednjoj financijskoj godini.Očekivano, Newcastle – koji je zabilježio dobit od 32 milijuna funti u istom razdoblju i koji se temelji na znatno bogatijem regionalnom prijestolnici – izgleda bolje za borbu s životom u prvenstvu, ali Shola Ameobija. u Fleetwoodu, ali njegovo srce ostaje na Tynesideu. “Nogomet je ogroman dio života u gradu Newcastleu”, kaže Ameobi, koji je prvi igrao igru ​​na dječjem polju na brežuljku, smješten visoko iznad St James ‘Park. “Klub, navijači i grad kao cjelina treba Newcastle United da bude stranka Premier lige.Bitno je da ostanu gore. “

Nakon što je dio Alan Shearerove strane koji je pretrpio odmazde u 2009, zna da St James ne samo sjedi u srcu grada i dominira svojim horizontom, već također vrši teške Utjecaj na raspoloženje, prosperitet svoje tvrtke i turističke brojke. Premda je Benítezova transformativna prisutnost i slavna forenzička pozornost na detalje ponudila zakašnjelo renascentnu stranu spasilačke linije, prisustvo klauzule o prekidu u svojim tri godišnji ugovor, potencijalno ga oslobađajući u slučaju pada, prijeti da će iznimno bolno izlaziti iz Premierlige. Neće biti utjehe navijačima Newcastlea da je bivši menadžer Liverpoola i Real Madrida skicao predosjećajni nacrt koji, ako se može osigurati preživljavanje, osmišljen je kako bi olakšao četvorku izazov iduće sezone. “Ova momčad je vrlo blizu da radi dobro”, izjavio je španjolski tantalizingly.

Allardyceov manifest nakon opstanka usredotočit će se na pokušaj postizanja udobnog stola u sredini stolova, ali najprije mora oduzeti Beníteza i Alexa Neila. “Transcendentalna meditacija pomaže mi nositi se s pritiscima”, kaže on. “Smanjuje krvni tlak i smiruje vas.Osvježava vas, čini se dobro osjećati se.

“Radim to već 12 godina, otkad sam prvi put bio u ritualnom procesu. To je sve o usredotočivanju na um, a zatim chilling out. Ja obično to radim tri ili četiri puta tjedno, ali sada meditiram više zbog naše pozicije lige. Obično radim 20 do 25 minuta kada je radni dan gotov.Nisam lijep spavač, ali 30 minuta meditacija je dobra kao i dva ili tri sata spavanja, tako da se osjećate malo bolje. “

Sa Newcastleom ispred svojih susjeda, ali su igrali igra više od oba protivnika, Benítez ima razloga tražiti utočište u svojoj viševremenskoj molitvenoj sobi, ali čini se da uživa u previše da mu se smeta. “Sviđa mi se posao i nemam problema s pritiskom “, kaže on smiješeći se. “Prilično sam mirna. Uživam u pripremi stvari tijekom tjedna.Tada idem u igru ​​i pokušavam podnijeti napetost. “Norwichov Sébastien Bassong, koji je odbacio Newcastle prije šest godina, pozdravio bi božansku pomoć. “Neka nam Bog pomogne”, kaže jedan od Neilovih središnjih polovica. “Ono što imamo spremni smo dati i, Bože spremni, to će učiniti razliku.”

Neobično triju momčadi izgledaju čvrsto povezani. Benítez je pametno popravljao pukotine u svlačionicama, Sunderlandov pozornici na tjednoj večeri i Neil’s Norwich zadržali su prijateljstvo koje im je pomoglo u postizanju promocije u svibnju prošle godine. “Izbjegavanje ispadanja o tome kako smo zajedno kao momčad”, kaže Ameobi.Julio Arca, koji je iste godine otišao s Middlesbroughom, a s Sunderlandom u 2006. se slaže. “Kad počnete izgubiti igre, atmosfera u garderobi nije najbolja”, kaže midfielder South Shieldsa. “I nakon što se nađete u dnu tri, teško je pobjeći.” Allardyceov instinkt je da će ova fascinantna borba “ići dolje do posljednjeg dana”, ali ima jedan predviđanje. “Bit će puno tjeskobe”, kaže Sunderlandov menadžer. “Oblačići za kupaonice će biti zauzeti.”