A-League razgovorni bodovi: strasti rastu na površinu kao Roar uzeti vrh mjesto

Naravno, kada je riječ o Big Blue sukobu između Sydney FC i Melbourne Victory, čak i neutralni navijači su očekivali veliki intenzitet i osjećaj. Ta se paradigma pomalo promijenila nakon prošlogodišnjeg Grand Finala, tijekom kojeg je pobjeda zlostavljala Sky Blues u podnesak, stvarajući za jednostranu i iskrenu, prilično neugodan spektakl. Test za Graham Arnoldovu stranu u subotu je rivalstvo bila psihološka. Ovaj ispit prolazili su letećim bojama.Daleko od sitnog prisiljavanja na stražnje noge, Sydney je počeo kao momčad u misiji, preuzimajući vodstvo Filipom Holoskom nakon što je nakon pet minuta došlo do finog izvođenja radnje impresivnog Alexa Gersbacha.

Energija koju su prikazivala u prvih 20 minuta u drugoj polovici bila je jednako impresivna, iako ovaj put to nije rezultiralo ciljevima. Ovaj plan igre bio je očito nusproizvod prošlogodišnjeg decisaša i pokazao da su Sydney FC psihički bolje opremljeni za obradu velike prigode nego što su bili posljednji mandat. Nažalost, Arnold to još uvijek nije bilo dovoljno za polaganje bodova od starog neprijatelja, kako su se smanjili 4-2.

Nemilosrdna pobjeda u Melbourneu, predvođena zvijerom Besarta Berishom, previše snažan da se zaustavi u ovom trenutku.Njihova četiri cilja došla su kao rezultat vjerovanja kao i tehnika. Iako su im pomogli neki upitni obrambeni trenuci i golman iz Sydneya, opravdano neće biti zadovoljstva za Victoryove igrače, trenere i obožavatelje.

Za Sydney, ovo najnovije izdanje Big Bluea bilo je gorko , Zanos koji je prikazan tijekom 90 minuta bio je ohrabrujući, ali bilo kakav gubitak na žestokog suparnika donosi snažan osjećaj povrijeđenosti. Bilo je užitka bez boli preko Tasmana, jer su obožavatelji Wellingtona počeli krug okupljajući masovno poslati poruku FFA-i o budućnosti kluba.Pokazivanje 13.654 navijača ne bi bilo dovoljno da bi se osiguralo da dugo ostanu u konkurenciji, ali sigurno je podigao fenomen u naglašenoj pobjedi Adelaidea od 4-2.

U međuvremenu, su strana bez jasnog smjera u igri, ostavljajući neka ozbiljna pitanja koja se postavljaju novog trenera Guillerma Amora. Nije da je sredovječni Wellington Roly Bonevacia pokazao svaku sućut zbog svoje bolesti, jer je njegov odzvanjiv oklop utjelovio osjećaj opravdanja odzvanjele preko Novog Zelanda. Proverbni majmun bio je skočio s leđa Wanderersovog napadača Federica Piovararrija u proces, dok Grad jednostavno ne može potresti vlastitu hoodadu. Aaron Mooy ostaje krvotok njihovih strana, osobito u srednjem polju koji sadrži Erik Paartalu.Problem je što John van’t Schip mora odgovoriti prije, a ne kasnije, budući da će njegova zvijezda ostati u budućnosti – možda stalno doći siječnja. Pripadajuči gost je od igrača koji pripada sestri. odgovoriti na klub? Nakon što Andrea Pirlo ili Frank Lampard zasigurno ne bi povrijedili gradski uzrok, ali uzimajući ekipu da dosljedno odražava žar Melbourneovih nogometnih navijača, zasad je nedostižan.

Najstariji suparništvo u A-ligi nastavljeno je u subotu navečer, ali istinska strast je nažalost nedostajalo iz Newcastle Jets i Central Coast Mariners susreta. Iako na prvi pogled 1-1 poraz kod kuće nije strašan rezultat, Jets su doista bili prljavi. Muškarci Scott Millera od tada su kritizirali svoje fanove zbog nedostatka hitnosti i ambicije u napadu.Newcastle je jednostavno bez zamaha, unatoč njihovom snažnom početku sezone. Marinci su, međutim, iskapali i postigli ozbiljnu ozljedu. Međutim, ljudi Tonyja Walmsleya bili su stavljeni u tu poziciju nakon što je Jake McGing, koji je bio odbačen zbog strašnog izazova na Leonarda – potonji, zbog toga što je potonuo. Jedan je sumnja da će trener Jetsa Scott Miller sljedećeg tjedna razmišljati o nekoliko ključnih promjena nakon što ponudi točnu procjenu energije svoje momčadi, ili nedostatak istih. “Zbunjeni”, rekao je o izvedbi. “Nismo mi. Nije ono u što vjerujemo.Pojedini nastupi trebaju biti odraz naše strukture tijekom cijelog tjedna i intenziteta kroz tjedan. “Možda je najljepši trenutak zanosa vikenda spasio posljednji put, kao čelnici konkurencije Brisbane Roar iznenadili Perth Glory 1-0. Nakon sedam mjeseci gašenja u oporavku od ozljede koljena, Henrique je osvojio drugoplasiranog pobjednika, potaknuvši suze sreće i olakšanja od igrača. Bilo je to i osvježavajuće iskrena reakcija profesionalnog sportaša. Bio je to i prikladan kraj okruglog stola koji je izazvao veliku emociju i pravednu nagradu za šefa Brisbane John Aloisi, koji je dobro regrutirao i usmjeravao svoju stranu krasno.Deset godina nakon što je postao domaćin za Socceroos u svojoj slavnoj kvalifikacijskoj pobjedi nad Urugvaju, Aloisi se ponovno našao na vrhu nogometne Australije. Nakon vikenda uspona i padova slijedeći svoje klubove , Australski nogometni navijači sada će se zajedno sastajati, nadajući se strastvenom prikazu iz Socceroosa u Bangladešu u utorak.