Voditelj lupanje motora Rolls coud. Dakar penje u planine

Martin Macík na Dakar četvrti put, ti Lopraisovým 19 startupima je još daleko, ali on je bez oklijevanja izgovori: “. Dakar je najteže utrke na svijetu”

On je bio, jest i dalje vjerojatno hoće , Istina, u tijeku su sudionici Dakar još nekos vreline, koji bi imao svoju kabinu promijenilo u pakao, jer kad je 45 stupnjeva u unutrašnjosti automobila i šezdeset. No, za opuštajući vožnju vikenda na chat-a još uvijek predaleko.

U ranim tjedan kiša šibali dijelovi prometnica stvorili su blatne močvare, gdje su biciklisti pao na tlo.Mnogi automobili prošli samo pomoći gledateljima i moreplovaca koji su tijekom nekoliko sekundi izgledalo kao spa gostima usred blatnim kupkama.

Mehanika u bivak popravljene strojeva u gležnju duboku vodu i amaterskim vozačima više neće noćiti u šatorima, što su je uživao.

No, sada je dva dana sunce sja. Čak i tako, prognoza za petak je: tri iznad nule. Kako to? Nakon što je kiša ponovno došao drugu krajnost, jer Dakar nikada nije dovoljno. Srijeda Konvoj je vozio u planine. Dakle, planine od četvrtka, jahači popeo se na 4600 metara nadmorske visine, što je samo oko 200 metara niža nego što se mjeri najviša planina u Europi.

“A tu su stvarno loš dah.Ja sam prije godinu dana na visini od preko 3000 metara došao na trećem katu, a onda pao na zemlju i deset minuta hvata “, kaže Martin Macík.

I on je 26, Dakar je najmlađi” kamioňákem “, a utrka je priprema u teretani. Početna

Thomas Porter, još jedan češki pilot, sa sobom je poveo maske za kisik i prah. Drugi naprijed spavali u šatorima kisika na barem malo alpskom okruženju simulirani. “Ali čak ni spavati.Kada spavate, tako da troše manje kisika, ali kad već imate još manje zakuckáte, »kaže Macík vlastito iskustvo. Početna

Da bi stvari bile još gore, ne planinske etape u srijedu i četvrtak bili maratonu , To znači da je vozač bivak (3500 m. N. M.) ne smije voziti. Kao opće pravilo, Martin Prokop prevrnuo auto na krov i potreban novi vjetrobran. On ga je dobio od novinara, ali je razmjena bila na njemu i navigatora.

Ales opet ostao cijelu noć visi izvan tabora.Na visini od 3,980 metara upravlja kamion, ali zbog umora i zraku i polako otišao raditi za pokretanje u četvrtak SS propustili. “Nazvao sam jer organizatori u Pariz i rečeno mi je da sam bio diskvalificiran iz natjecanja”, rekao je Loprais za Sport.cz. Nećak Dakar legenda je prvi češki koji je podnio ostavku i ove godine.

No, na vrhuncu pate samo ljudi. Snaga motora je vrlo brzo pada, tisuće konja koji skriva kamion iznenada ništa. “To je kao da netko drži. Motor grozno i puši dolazi.No, čak i osobe s lošeg daha, a mogu pitati o motoru u Makale “, kaže Karel Loprais.

Dakle, ono, još uvijek imate osjećaj da Dakar bez velika pustinja ništa?