Tim Cahill napada FFA zbog neuspjeha kapitaliziranja zlatne ere Socceroos

U četvrtak, 36-godišnjak je priznao da je redovito razmišljao o povratku u A-ligu, ali tvrdi da trenutni nedostatak vizije konkurencije samo bi povrijedio njegovu karijeru .Tim Cahill vjerojatno se neće preseliti u A-ligu nakon što je kineski klub Shenhua pročitao.

Spasio je svoje najjače kritike za FFA-ino rukovanje reprezentacije koja je prošla tri godine bez glavnog sponzora. “Igrali smo u tri Svjetskog kupa, a mi zapravo nemamo ništa za nju”, rekla je Cahill za News Corp Australia. Svaki put kad se vratim to je zlo i ne razumijete kako to čini da se osjećam, ali u ovom trenutku igra je na pješačkoj stazi gdje je uhvaćen na raskrižju. “Broj australskih zvijezda stigao je na obalu Australije od uvođenja A -League u 2005, uključujući Alessandro Del Piero, Dwight Yorke i Shinji Ono. Ali Cahill kaže da nijedna zvijezda nije bila korištena za pravilnu promociju igre. “Del Piero je bio jedan od najvećih stvari koje se ikada dogodilo igri, ali i najgori jer nije bio kapitaliziran”, rekao je. “Gost stint da bi vas itko mogao samo naškoditi i vratiti se bez bilo kakvog plana i tvar je uvijek recept za katastrofu.” Vidio sam rekord s kratkoročnim ciljevima vraćanja na A-liga i uništenje koje su imale na vrhunskim igračima karijere koji su se vratili tamo završiti. “Također je postavio pitanje o dugoročnoj viziji utakmice Federacije, rekavši kako FFA drži sport natrag ne stavljajući dovoljno naglasak na sljedeću generaciju sporta. “Imamo način života, velike škole, veliki gradovi i multikulturalnost.Jedino što nemamo je ulaganje u igru ​​”, rekao je.

Kasnije u petak, glavni izvršni direktor FFA-e David Gallop označio je Cahillove kritike kao” off the mark “, otkrivajući da je sam kontaktirao Socceroos napadač ovog tjedna o potencijalnom premještanju na A-ligu samo treba odbiti jer nisu mogli ispuniti svoju cijenu za traženje. Gallop osporio neke od Cahillovih primjedbi, rekavši kako FFA ima “jasnu 20-godišnju viziju” uz kratkoročnu strategiju koja će osigurati rast i financijsku stabilnost.Šef FFA je također rekao da brojne stranke pokušavaju potpisati australski naprijed nakon saznanja o njegovoj dostupnosti, ali jednostavno ne bi priuštili naknadu koju želi.

“Odmah smo se obratili Timu i njegovim savjetnicima kad smo čuli da nije već će biti dio Šangaja “, rekao je Gallop. “Odmah su nas kontaktirali i brojni klubovi. Osobno sam bio u kontaktu s njim. Odmah je jasno da ne možemo zadovoljiti njegove potrebe. “