Shane Sutton podnio ostavku kao tehnički direktor britanskog biciklizma

Shane Sutton podnio je ostavku kao tehnički direktor britanskog biciklizma nakon navoda o seksizmu i zlostavljanju, te optužbama koje je on nazvao Paralimpijani “gimps” i “wobblies”. 58-godišnja australska snažno je odbila Svi su optužbe, ali u srijedu poslijepodne odlučili da se njegov položaj više ne vrijedi boriti.

Andy Harrison, britanski voditelj biciklističkih programa, privremeno je zadužen za olimpijski program pratnje. Nad navodnim komentarima o paralimpijancima Pročitajte više

“Razvoj posljednjih nekoliko dana jasno je postao distrakcija.Iz tog razloga, i nakon što sam razgovarao s prijateljima i obitelji, mislim da je u najboljem interesu britanskog biciklizma da odstupim od mog položaja tehničkog ravnatelja. “Važno je da Sada se održava pregled britanskog biciklizma i UK Sport, i ja ću očito u potpunosti surađivati ​​s tim. Objasnio sam da odbacujem specifične tvrdnje koje su proteklih dana napravljene protiv mene i veselim se što ću preuzeti punu ulogu u procesu revizije kako bih mogao detaljno odgovoriti na navode.

“Biciklizam je moja strast i uvijek sam radio kako bi najbolje iskoristio profesionalne sportaše. Ponosan sam na ono što je British Cycling postigao i uzbuđen sam potencijalom tima za Rio.Oni će uvijek imati punu potporu. “U srijedu ujutro, britanski biciklizam inzistirao je da je to kao i obično u svom sjedištu u Manchesteru, unatoč Suttonovoj odsutnosti. Na mjesečnom sastanku “države nacije” bilo je malo rasprava o pitanjima koja su zahvatila organizaciju, a osoblje se usredotočilo na izvještavanje o tome kako se jahači pripremaju s 100 dana prije Olimpijade u Rio. Ipak iza kulisa Suttonova je pozicija sve više vidljiva kao neodrživa nakon što je suspendiran dok je istraga navodnih komentara. Facebook Twitter Pinterest Sutton je u sretnijim trenucima čestitao Chrisu Hoyu na Olimpijskom zlato iz 2012.Fotografija: Tom Jenkins za čuvara

Sutton je već bio pod pritiskom nakon što je biciklistička staza Jess Varnish tvrdila da joj je rekao da je “prestar” i da “samo treba krenuti i otići i imati bebu” Optužbe koje je snažno zanijekao. U utorak je također rekla da postoji “kultura straha” u britanskom biciklizmu. No, njegove nade da će to jahati završile su kada je Darren Kenny, jedan od najljepših britanskih paraciklista, rekao Daily Mailu: ” Pojam koji se koristi za nas je općenito bio “gimps” s drugom riječju ispred toga.Mislim da nas nisu smatrali elitnim sportašima u svim iskrenostima od strane određenih ljudi, a kako sam napustio, nisam vidio niti čuo nikakvu promjenu prema ravnopravnosti. “Nicole Cooke: dobrodošli u svijet elitnog biciklizma gdje se seksizam Je dizajniran. Pročitajte više

Rad također citira još jedan izvor koji je blisko surađivao sa Suttonom, govoreći: “Pozvali su ih kao” wobbly “.”Sutton poriče sve optužbe.” Kicker Mark Colbourne, koji je osvojio zlato i dva silversa na Paralimpi u Londonu 2012, rekao je Guardianu da nikad nije bio Čuo je Sutton da napravi takve primjedbe. “Definitivno ne, u mom iskustvu”, rekao je. “U kratkim razgovorima koje sam imao sa Shane, on je uvijek postupao prema meni s poštovanjem i bio je pozdravljen nakon osvajanja svjetskih i olimpijskih zlatnih medalja.” Naravno, ako postoje navodi koji su napravljeni, ti komentari trebaju Da se istraži “, dodao je. “Ali to ovisi o riječima koje su rečeno i njihovom kontekstu.” Sutton je trebao odgovoriti na odjel za ljudske resurse britanskog biciklizma u nadolazećim tjednima, ali je odlučio da je najbolje napustiti, a ne boriti se protiv kutak.Međutim, nezavisni upit, zajedno s britanskim Sportom, i dalje će biti postavljen kako bi ispitali navode o seksizmu i zlostavljanju i kulturi u britanskoj biciklističkoj ekipi. Guardian shvaća da je lik s visokom stasom i Vjerodostojnost izvana Britanski biciklizam će biti postavljen za predsjedavanje istrage u nadolazećim danima.

Ian Drake, britanski vođa bicikla izvršni direktor, rekao je: “Želim zapisati svoju zahvalnost Shane za njegov rad s Britanski biciklizam i dio koji je igrao u našem uspjehu. Moramo se ponositi i, s Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama ovog ljeta, puno se radujemo.

“Razumijem i poštuju Shaneovu odluku da odstupi.Njegov primarni fokus uvijek su bili sportaši, a ta je odluka nešto što je poduzimao kako bi im se omogućio da se usredotoče na njihovu pripremu za Rio.

“Andy Harrison, direktor programa na britanskom biciklizmu, preuzet će sa Trenutni učinak i upravljati timom u izgradnji Rio 2016.

“Kao što smo jučer najavili, sada postavljamo neovisnu recenziju s UK Sportom kako bismo mogli istražiti navode koji su imali U posljednjih se nekoliko dana odazvalo kulturu unutar biciklističke ekipe Velike Britanije.

“I dalje se obvezujemo promicanju jednakih mogućnosti i pružiti poticajno okruženje unutar britanskog biciklizma.”