Serija Formule 1 čeka posljednju utrku u malezijskoj “sauni”

Kao što se i očekivalo, pjesma bi trebala odgovarati profil Mercedes, ali kako to može završiti s očekivanjima, pokazalo je prije dva tjedna Singapur Grand Prix. U njoj su dominirala Ferrari, ali i završio u utrci sudara već u prvom zavoju i Hamiltona zbog neočekivane pobjede povećao vodstvo prvo mjesto u ukupnom poretku klasifikaciji ispred Vettela na 28 poena.

Ferrari neće odustati šanse nešto slično, ali ovaj put u korist talijanskog stabilan, može se ponoviti u Maleziji.Treninge, kvalifikacije i utrka u nedjelju su da prate oluje, što bi moglo značajno smanjiti prednost brzine na konkurentnom Mercedes. “Utrka u Maleziji je kao da je u sauni”, rekao je Valtteri Bottas iz Mercedesa. “Zato je važno piti puno. Nakon što nedostaje je duga borba s posljedicama „, rekao je Finac, koji pije podcjenjivati prije dva tjedna u Singapuru i na kraju utrke je imao problema s vidom.

To je zato što su u teškim uvjetima traje Mercedes ništa što su određeni unaprijed. “Singapur je iznenadio sve nas, ali u takvim slučajevima postoji opasnost da ćete izgubiti vlastitu izvedbu.Dakle, mi smo razgovarali cijelo vrijeme, zašto mi nije bilo u praksi i kvalifikacija „rekao je voditelj tog Mercedes Wolff.

” Osim toga, to je podsjetnik da sport može iznenaditi i staviti sve pretpostavke na glavi. Platili smo ga nekoliko puta, tako da znamo da se to može dogoditi bilo kada i bilo gdje. Ako želimo završiti sezonu zadržati prvo mjesto, moramo svih šest preostalih utrka ići do maksimuma „rekao je on.

” U krug bi trebao odgovarati našim auto odijela, ali je veliki izazov je vrijeme, koji je na automobil, vozača i gume vrlo zahtjevna.Činjenica ostaje činjenica da je posljednji utrka u Maleziji, želimo reći zbogom do pobjede i proširiti uspješnu seriju „, rekao je Wolff, tri Hamilton pobjede u nizu.

Velika nagrada Malezije je prvi put održan 1999. godine, ali u posljednjih nekoliko godina borio se s interesom gledatelja i pada prihoda. Ministarstvo turizma, dakle, u travnju ove godine s vodstvom Formule 1 pristao prijevremenog raskida ugovora, prema kojem na Sepang treba ići dalje u novoj sezoni.

„To je šteta da ćemo imati posljednju utrku. Bio je fizički jedan od najzahtjevnijih, ako ne i najzahtjevnijih krugova. To će biti teško zamijeniti “, rekao je Hamilton, koji je osvojio samo u Sepangu 2014. godine.Vettel, naprotiv, ima četiri pobjede sa svojim najuspješnijim vozačem