Richard Kruse je tražio nevjerojatnu ogradu medalje za GB

Vjerojatnost bi bila dugačka za prvu britansku medalju na ovim Igrama koja bi došla iz discipline koja nije uspjela takva od 1964. godine, ali natjecatelj Richard Kruse došao je agonizirajuće blizu prije pada u brončanu brončanu utakmicu.

Kruse, 33-godišnji londonski i svjetski No6, koji se natjecao u svojoj četvrtoj uzastopnoj igri, izgubio je 13-15 ruski Timur Safin, nakon što je došao do polufinala i zbunio one koji su preuzeli svoje najbolje nade dugo iza njega nakon razočaravajućih Olimpijskih igara u 2012. RIO Olimpijske igre 2016: Murray pobjeđuje Troicki, ograde, nogomet i više – živjeti! Pročitajte više

Nije bio svjestan da bi to bila prva britanska medalja. “Stvarno?Nisam to znao, ali zapravo sam osjetio više pritiska od činjenice da Britanija nije osvojila ogradu medalje u tako dugo vremena “, rekao je nakon toga. “To je vjerojatno bio očekivanje kada sam stigao do posljednjih četiri, ali nisam ga mogao pretvoriti.” Brončana utakmica bila je studija u stilovima: Kruse uspravan i elegantan, lagano plesao na lopticama njegovih nogu protiv niskog čučnog, ali prijetećeg ruskog.Ovakav agresivan stil pobijedio je; nakon čvrstih otvaranja razmjene Safin je otvorio vodstvo od 12 do 5 i, iako se Kruse divio u drugom krugu, zatvarajući se na 14-13, jaz je pokazao previše.

“Naučio sam što učiniti kasno , Rekao je Kruse. “Već sam ga ograđivao na veću udaljenost, koristeći puno snage, a onda kad sam počeo razmišljati o tome što radim, bolje sam ga dobio, ali već je već prošlo.”

Zlato u slučaju je otišao na talijanski Daniele Garozzo, koji je pobijedio američki čaroliju Alexander Massialas 15-11 u bliskom natjecanju i sprinted u radost oko areni kao njegov protivnik plakao na dais. Kruse marš u pozicije medalje nije bio cakewalk.Prvo se pobrinuo za Alžirski Hamid Sintes, Britanac je tada pobijedio dvostruko olimpijsku ekipu zlatnog medaljaka Andrea Cassare iz Italije, nakon čega je ubrzo uslijedio svjetski brončani medalja Gerek Meinhardt iz Sjedinjenih Država 2015. kako bi se preselio u zadnja četiri. > Ovdje su njegove šanse za zlatom ili srebrom izblijedjele u napetoj, probing razmjeni s Massialas. Amerikanac, u dobi od 22 godine, desetljeće je mlađi i pokazao svu crticu i brzinu. Kruse je proveo velik dio susreta koji ga je pozivao, nadajući se da će iskušavati oštrinu, ali je Massialas opetovano udario i razorne brzine, nakon prvog trogodišnjeg kruga izgradio zapovjedni vod 8-4. bio je potreban, ali je došao po cijeni. Massialas pokazao jednako sposoban za counter-štrajk i kao 8-4 postao 12-6, nije bilo povratka za Briton.Facebook Twitter Pinterest Italija osvojila zlatnu medalju za mušku ogrlicu

Razmišljajući o svojim najuspješnijim igrama, Kruse je posebno zadovoljan njegovom pobjedom nad Cassarom. “Ako pogledate njegov rekord, osvojio je većinu svjetskih kupova bilo kojeg natjecatelja, a nikad prije nisam pretukla Meinhardt, pa sam ih pretvorio u iznenadjenje”, rekao je. Kruse je veteran Olimpijada, bivši europski prvak ispod 20 godina koji je, nakon što je pjevao u Ateni 2004, bio na svim natjecanjima.

Njegov prvi pokušaj bio je spektakularan, prema britanskim standardima, do četvrtfinala u Grčkoj i završavši osmo u muškoj foliji u dobi od 21 godine.To je bio najbolji uspjeh na Olimpijskim igrama od strane britanskog muškarca otkako je kasni Bill Hoskyns osvojio srebrno odijelo na Tokijskim igrama 1964. godine. Predvidjela se velika budućnost, ali nastojanja kasnijih pokušaja bili su teži. U Pekingu je izašao 14. izlaz, a prije četiri godine u Londonu je bio još gore – u posljednjoj 32. i 17. ukupnoj konkurenciji. Sada Kruse natječe se u timskom događaju u kojem je su ozbiljni razlozi za optimizam.Ono je prošlo gotovo nezapaženo na malim europskim igrama u Bakuu prošle godine, ali muški tim od kojeg je Kruse bio čelo pobijedio je vladajuće olimpijske prvake, Italija, u finalu. To je prva pobjeda britanske ekipe na svjetskoj ili europskoj razini za 50 godina i jasno je stvorio val povjerenja na koji Kruse surfao Rio.

“Imamo Rusiju u timu, ali nemaju njihov najbolji tip s njima – nemojte me pitati zašto – tako da bi nam to trebalo pomoći “, rekao je Kruse s odlučnošću pozivajući se na doping. Ali on je odbio baciti opire na njegovu protivniku brončane medalje. “Obilježavanje je uglavnom čisti sport i volio bih vidjeti najbolje od mojih kolega, da sam odrastao i ograđen, ovdje , pa bih volio vidjeti pozitivne “, rekao je.

Kao gledatelj sport je čista kazalište.Arena je zamračena oko rubova reflektorske modne piste na kojoj se protivnici suočavaju, spremni na prste za maksimalno vrijeme reakcije. Neki favoriziraju naprijed usmjereni, agresivni stav, drugi težine više ravnomjerno raspoređen kako bi omogućio jednaku mogućnost za povlačenje. Razmjeri se zamagljuju brzinom, pljačkašem i pijanom plesu koji često traje ne više od sekunde sekunde, ponekad opreznije, sondiranje razmjene, koja završava s obje stranke koja tvrdi pobjedu. Ovdje su sličnosti s kriketom znatiželjni: nakon što se okupi s bodovanjem dodiruje, natjecatelji će se nadati sucu na način spin pitchera koji traži lbw.Često će zahtijevati ishod ići na televizijsku reprodukciju s istom gestom rukom u obliku kvadrata, što izgleda znatižljivo s obzirom da se dodira pomoću senzora u savjetima folije. Nije Hawk-Eye, već će ptičja vizija biti velika prednost sudaca. I kako bi Kruse možda poželio za one pojačane osjetila. On zavjetuje da će se vratiti jači, ali nikad neće imati bolje izglede.