Od vanjskog svetog mjesta: kako se zove “izmet” Sam Newmana

Kao jedan šesti od sve-ženskog podcasta (koji sadrži Kate Seear, Felicity Race, Lucy Race, Emma Race i Alicia Ponekad i ja) koji su razbili priču vikend prije nego što je emitirana The Footy Show, bio sam uglavnom zbunjen zbog požara koji je uslijedio. Bilo je šestero od nas, za početak, a mi smo postali brzi prijatelji tijekom mjeseci koji su doveli do formiranja The Outer Sanctum, cementirani u posljednje vrijeme gotovo out-of-body iskustvo da se dio virusnih medija oluje , Mi smo se vratili.Provjerili smo i podržavali jedni druge tijekom sveukupnog kaosa, podijelivši medijske odgovornosti i osobne dokumente koji su preplavljeni – intervjuima, feedovima na Twitteru, baračima e-pošte i Facebook porukama – podijelivši ih prema čijem se radu i obiteljskim obvezama na to trenutak su bili upravljivi, a čiji nisu bili. Bilo je to timski napor od početka do kraja i podsjetio me opet na to kako je ta suradnja bila elastična i nagrađivana. No, primjedbe Sam Newmana kroz oči moje 12-godišnje kćeri su se suočavale i neočekivano uznemirujuće. Moja je kći užasnuta, ali i zbunjena. U svom svijetu, odrasli ne govore tako o drugim ljudima – ali ovdje je bio čovjek, totalni stranac, koji je njezinu majku nazvao komadom govna.Na nacionalnoj televiziji.

Brzo sam skrenuo Sam Newmana i njegovog “parfemiranog izmeta” monologa. Ali me je potreslo. Sve nas je treslo.

Neću se pretvarati da su timovi The Outer Sanctum ikad bili fanovi The Footy Showa. Kao podcast koji se usredotočuje na AFL, osjećamo obvezu da se nalazimo preko mainstream i nezavisnih footy medija, i iako su ocjene porasle tijekom godina, The Footy Show i dalje privlači velika imena igrača i ima istaknuto mjesto na premijeri TV – iako neopravdano, s obzirom na ocjene i povremeni zanemarivanje nogometnog sadržaja. (Osobito kada uzmete u obzir dugogodišnji, razmišljajući i zabavni Margyrook Footy Show koji se emitira na NITV-u.)

Mi vidimo The Footy Show kao neophodno zlo, pa se okrećemo i promatramo.Tko god obavlja taj zadatak, općenito pati od prvih 20 ili 30 minuta, prije nego što mogu slobodno ga isključiti. Obavljanje izvršeno, posao obavljen.

Tako smo se osjećali zbog emisije prije nego što nam je Sam Newman nazvao “drugostupanjski” medij i mirisni izmet.Za snimanje, to je ono što je rekao:

Ako tražiti uzrok da stane priču koju su beznačajan, na kraju ćete se uvjeriti da ste naišli na nešto, kao i većina kukavički izmeta imamo.

oni izmet koji su lijevana je u tome, želio bih spomenuti njihova imena, ali kako nitko ne čita, gleda ili sluša ih zato što su u drugi-tier medijima neću zamarati.

Ali ako sprej komad izmeta sa parfemom ili staviti losion poslije brijanja na komad izmeta, na kraju dana to je još uvijek komad izmeta.

Te noći, kao što je tim postao svjestan svojih primjedbi, okrenuli smo se našim telefonima, provjeravali međusobno, upoznavali šok i nevjericu – kao i predvidljivost.Prolazili smo na povlaštenom i tipično sve muškom travnjaku, a bivši nositelji imali su malo vjerojatno da će se prevrnuti bez borbe. Tako smo SMSed i DMed nalet od uvjeravanja, missives i, srećom, šale, jer to je ono što je dovelo nas zajedno na prvo mjesto. Ono što je stvorilo ovu moćnu vezu: smijeh. Čak i na vrhuncu ludila mogli smo se nasmijati – i sjećam se kako razmišljam, hvala Bogu da nas ima šestero. Ali i ja sam se brinuo da je Erin Riley, čiji je blog o našem podcastu poslao svijet društvenih medija u prekomjerno vozilo, djelovao pod vlastitim imenom. To ju je učinilo širom i ranjivijim ciljem za bezumne trolove koji se ne žele istražiti tko su zapravo članovi The Outer Sanctum.Kao što se ispostavilo, svejedno profesionalac, Erin je odbio iskoristiti zlostavljanje, provodeći intervjue na mainstream i nezavisnim medijima i dublje ukorčavajući problem u nastavku članaka unatoč napadaju personaliziranih napada. Facebook Twitter Pinterest Eddie McGuire sudjeluje u Freeze MND slajdu na Melbourne Cricket Groundu 13. lipnja. Fotografija: Adam Trafford / AFL Media / Getty Images

Tjedan dana ranije, kada smo zabilježili sada sramotnu epizoda 14, mogućnost dolaska pod ratoborni pogled jednog ljutog Sam Newmana nije ni na našem radaru , Tjedan je bio za razliku od bilo koje druge za The Outer Sanctum – za sve žene, ja bih kladio, ali za posve različite razloge. To srijeda, AFL je pokrenula nastupnu žensku ligu, događaj koji smo gledali uživo s istinskim uzbuđenjem i očekivanjem.Konačno, konačno, vidjeli smo da AFL priznaje važnost ženske noge – ne samo ženama koje igraju, djevojkama koje žele, pa čak i onima kojima nikada nije dozvoljeno, ali i značajno za budućnost AFL-a (Ja bih raspravljala, za budućnost sporta u ovoj zemlji). Dugo je prošlo, ali to se događa – i trenutak se gradi. AFL zajednica činilo se iskreno pumpanjem o ovom razvoju, zbog čega smo to smatrali fokusom ove epizode. To jest, do našeg sastanka planiranja tog jutra.

Svaki tjedan, pola sata prije snimanja emisije, okupljamo se u kući Lucy Race kako bismo raspravljali o pitanjima koja želimo uključiti u epizodu dana.Danas, naš šesti član Kate Seear, imao je obveze na poslu, a mi smo se šaleći o tome kako će emisija biti kraća (bez ikakvog zamišljenog i artikuliranog) dr. Seeara. Onda nam je Lucy pokazao članak o MSN-u koji kritizira komentare o Caroline Wilsonu koju su izradili Eddie McGuire, Danny Frawley i James Brayshaw, a bilo je odlučeno pomak u sobi. U slučaju da niste vidjeli niti čuli njih još:

[neobjavljiva]

Odlučili smo jednoglasno da ćemo razgovarati o McGuireovim komentarima na emisiji. To je bio upravo takav problem koji je tim Outer Sanctum stalo do najdubljeg – našu raison d’être. Jedino pitanje koje se pojavilo, jedina oklijevanja u pokrivanju bilo je to jesu li se doista dogodili, jer nigdje drugdje nismo pronašli nijedno drugo objašnjenje.Činilo se da je nemoguće da takav provokativan i kontroverzni jezik od osobitosti visokog profila – komentatori igre, ali i dva predsjednika kluba – mogli bez ikakvih vijesti proći glavni mediji. No, istražili smo, utvrdili njihovu vjerodostojnost i uključili ga u našu listu.

Važno je da nismo otvorili ovu priču. Nismo se željeli ukloniti uzbuđenje koje smo svi osjetili oko ženske lige, sjaj glasa u AFL-ovoj guernsey koja je bila na AFL emisiji još uvijek topla na našim obrazima.Ali mi smo također shvatili da Triple M incident nije mogao proći bez kontrole. Ušli smo u detalje o tome koji su klubovi osigurali ekipe, iznenađenja, razočaranja, kao i pojedinci uključeni u proces koji su vodili, naravno, na komentare koje je Eddie McGuire napravio o Caroline Wilsonu. Ako slušate naš podcast, možete čuti lagani tremor u Lucyjevu glasu dok opisuje jezik koji je koristio. Svi smo se osjećali potreseni. Suočeni i uvrijeđeni, ali i ozlijeđeni.

Vrijedno je slušati sve do Triple M segmenta.Prečesto je zanemareno da, nakon što je tim za komentare napustio McGuire, možete čuti da se Wayne Carey brzo uklanja sa “ponude tima” u trenutku kada je shvatio što se upravo dogodilo: “Da bismo pojasnili, kad je [Eddie] rekao,” Duck, jesi li? “Mislio sam da misli da bih se spustio na slajdu…[nisam ušao u ponudu za Caroline.] Ako je Carey, bivši nogometaš koji je prethodno bio optužen nasilja nad ženama, i jednom je bila osuđena zbog nepristojnih napada, mogla bi utvrditi toksičnost “šala”, onda bi sigurno trebala biti očigledna medijskom pametnom, vrlo utjecajnom stručnjaku za emitiranje poput McGuirea.

U našoj raspravi, svatko od nas imao je zabrinutost sa sadržajem, tonom i uglavnom ružnim stablima o mentalitetu segmenta.Izrazili smo iznenađenje i razočaranje da je komentar “bio nepristojan” vrlo vrijednom događaju – kampanji za podizanje svijesti o motornim neuronima – kao i na licemjerje da će McGuire i tvrtka “pasti na sebe” kako bi pomogli Geelongov nogometaš Jimmy Bartel da podigne svijest oko obiteljskog nasilja u svojoj izvrsnoj kampanji #FaceUpToDV, a ipak se šalila zbog utapanja ženskog kolegu.

Posebno smo bili zabrinuti da je imao potencijal da uništi ono što je značajan tjedan za žensku nogu. Završili smo epizodu intervjuom s Bridgetom Barkerom, koji je vodio North Melbourneovu (neuspješnu) ponudu za žensku ekipu. Podcast je otišao živjeti sljedeći dan, petak.U subotu navečer, Erin Riley, slušatelj The Outer Sanctum, kontaktirao nas je s McGuireovim komentarima i našim preuzimanjima, a zatim sastavio njezin članak pod naslovom Eddie McGuire, Caroline Wilson i nasilje nad ženama: AFL mora djelovati, što odmah otišao je virusno. Društveni mediji poduprli su blog i podcast putem Twittera i, uz potporu kolega podcastera u The Footy Evanđelju, kao i ohrabrenje i savjet od Fairfax novinara i izvrsnog čovjeka Andrew Stafford, do ponedjeljka je bio naslovna vijest i središnji razgovor točka za mainstream i društvene medije diljem zemlje. Bilo je došlo do izvješća koja su bila daleko od Ujedinjenog Kraljevstva, a kako je tek nekoliko tjedana izašlo iz saveznih izbora, pitanja o McGuireovim komentarima čak su prožeta premijerovom kampanjom.Facebook Twitter Pinterest Eddie McGuire napušta sjedište Collingwooda u utorak, 20. lipnja, nakon čega se podupire da nastavi kao predsjednik kluba. Fotografije: Tracey Nearmy / AAP

U većini slučajeva komentatori su prepoznali da su komentari bili izvan reda i shvatili da predstavljaju veće, složenije društveno pitanje koje okružuje povremeni seksizam i dokaznu povezanost misoginističkog jezika nasilje nad ženama. Međutim, postojao je i značajan dio zajednice koji je kritizirao Caroline Wilsona za “donosenje sebe na sebe”, zbog robusnosti njenog posebnog stila novinarstva.Novinarstvo, valja napomenuti, koja je osvojila nagrade i slomljene priče koje su promijenile sport, vjerojatno zauvijek. Kada raspakiraš ovu kritiku – njezinu veličinu, jezik koji se koristi i vitriol koji ga podupire – daje još jedan primjer dosljedno spolnog odgovora spremljenog za ženske novinarke.Ova se točka tijekom godina igrala na mnogim forumima, ali u posljednje vrijeme i najrelevantnija na australskom medijskom krajoliku, istraživanje je proveo The Guardian u naravi vlastitog komentara, koji je kategorizirano “da članci koje su napisale žene, privlače više zlostavljanja i odbacujuće trolling od onih koje su napisali muškarci, bez obzira na to što je riječ o članku. “U još jasnijoj demonstraciji o tome kako propustiti točku, napokon je došao, usredotočen na uključene osobnosti. Eddie McGuire i, u manjoj mjeri, Danny Frawley, imali su oblik korištenja podijeljenog i problematičnog jezika koji su u prošlosti samo pogoršali situaciju, jer su mnogi tvrdili da je problem McGuire, Frawley i Brayshaw ili čak Triple M nego sam sustav i društvo.Činilo se da je cijela rasprava zapisana da li bi ti ljudi trebali biti uklonjeni sa svojih dužnosti – kao da bi to predstavljalo nekakvo rješenje – umjesto da prizna da je problem veći od bilo koje od tih pojedinaca i složeniji.Doista, da dosegne izvan stopala, izvan športa, šireći se do dometa šireg društva – uključujući i same medije. To je bio primjer koji je ikad predvidljiv Murdochov kolumnist Andrew Bolt, koji je pokazao opsežnost to pitanje na kojem se igrala kada je upućivao na žene The Outer Sanctum i Erin Riley kao “mumije blogera”, govoreći da je naš komentar bio samo seksist: “čarobnjački stroj – likovi Rosie Batty, doba prigušenja i mumije blogera – stvaraju previše McGuireove šale…”Mumija bloger” je sama po sebi duboko problematična i opterećena pojam, koja odražava seksistički pogled koji nosi s njom optužbu za amaterski i inferiornost zbog spola i (netočna) pretpostavka da su žene određene dobi nepromjenjivo majke i stoga nisu profesionalne.Štoviše, njegovi komentari ukazuju na nedostatak istraživanja – sam temelj kvalitetnog novinarstva. Umjesto da otkrijete koga bi “grubo stroj” mogao obuhvatiti, on nas jednostavno piše kao aspirante i amatere, dajući toj odbojnosti na čizma. Kakva je vjerojatnost da će Bolt uputiti na šest muškaraca koji proizvode podcast o AFL-u kao “tatin blogerima”? Nadalje, to odražava posljedice na koje se temelje “drugi stupci medija” i “izmet” Sam Newmana, da samo neki ljudi imaju pravo govoriti (prvorazredni mediji?) I da ti ljudi već kontroliraju mikrofon.

p> Za rekord, “mumije blogeri” Bolt odbio stopu uključuju nagrađivani emiter, producent i poduzetnik Emma Race, koji ima više od 15 godina iskustva u komercijalnim i društvenim radio i TV.Alicia Ponekad je pjesnik, spisatelj i emiter koji je gotovo dva desetljeća producirao i predstavio medije na trgovačkim i društvenim mrežama, a nedavno je suvodio antologiju footy priča s nekim od najuglednijih piscima i mislilaca Australije. Felicity Race i Lucy Race zajednički vode tvrtku, a svako od njih ima više od desetljeća iskustva u marketingu i komunikaciji.Akademski i praktični odvjetnik Životopis dr. Katea Seeara ispunjavao bi stranice – dovoljno je reći, ona je stručnjak za križanja između uporabe droge i alkohola, spola, nasilja u obitelji i zakona te je (usputno) proveo dane prije podcast-emisije čitajući Kraljevsku komisiju o nasilju u obitelji na 1.900 stranica izvješća za akademski papir je co-authoring na temu. Gosti The Outer Sanctum uključili su, među ostalima, nagrađivani sportski novinar Sam Lane; prvak (muški) AFL nogometni i LGBTIQ aktivist Jason Ball; povjerenik za diskriminaciju federalnog seksa Kate Jenkins; Marangrook Footy Show, plesačica i autohtona aktivistica Shelley Ware; prva predsjednica AFL kluba, Peggy O’Neal; Potpredsjednik buldoga, dr. Susan Alberti; AFL-ova prva ženska golmana kako bi služila velikom konačnom, Chelsea Roffey; i kao izravni rezultat ove kontroverze, produženi razgovor s Caroline Wilson, koji smo uključili u nastavak epizode.

Također, nitko od nas blog. Iako nitko od nas nije imao najmanji pojam o mjerama kontroverzi koje će naš podcast stvoriti, kada smo prvi put formirali The Outer Sanctum znali smo da će glas dati priče koje se ne čuju.Bit je da se zabavljamo dok stvaramo sigurno i dobrodošlo mjesto za sve; ali uglavnom smo željeli raspravljati o pitanjima koja su nam važna, kao što su žene, roditelji, kao i ljudi – iako uvijek, u konačnici, kao obožavatelji igre.

Ovo je bio naš položaj prije te prve epizode, i danas ostaje naš stav.

Nevjerojatno, učinak epizode i posljedičnog pada izgleda trajno. Ubrzo nakon priče, policija Victoria objavila je dopis podsjećajući članove moći jezika i ulogu koju igra u omogućavanju kulture nasilja. Holden je ponovno razmotrio svoje sponzorstvo Collingwood nogometnog kluba, odlučivši na kraju preusmjeriti značajan dio sredstava za podršku ženskom nogometu u Collingwoodu.Kao odgovor na Newmanove komentare, postoje izvještaji o tome da je Nissanovo sponzorstvo The Footy Showa u nedoumici, a AFL je pozvao zagovornike protiv nasilja Our Watch da predstavimo na sljedećim sastancima predsjednika AFL-a i predsjednicima uprave o prevenciji nasilja nad ženama i djeca. Poziv se odnosio izravno na McGuireove komentare, koje, prema povjereniku Mikeu Fitzpatricku, “pokazuju koliko je više posla potrebno učiniti”. Igrači Richmond Football Cluba sami su počeli bojkotirati Triple M-ovu pokrivenost tog tjedna, a McGuire se javno ispričao “bezrezervno”, a Caroline Wilson privatno (iako nakon nekog kašnjenja i na treći pokušaj), prije no što je odvela produženi dopust mediji.Kao rezultat toga, izvjestiteljica Sarah Jones debitirala je kao sidro za Fox Footy. Možda su čudesniji brojni anegdoti koje dijele ljudi koje poznajemo i ljudi o kojima ne radimo o tome kako ponovno razmišljaju o putu međusobno se obraćaju i kako koriste jezik. Ljudi koji postavljaju pitanja i traže povratne informacije u nadi da će osigurati da ono što žele reći odražava ono što se zapravo čuje. Ovo, više od svega, mjera je koliko smo došli. U najmanju ruku, nadam se da će to značiti da nikad više moram objasniti svojoj kćerki zašto bi cijeli stranac nazvao njezin mumski mirisni izmet na nacionalnoj televiziji.