Nico Rosberg mora biti smrtonosan i precizan da nadvlada Lewisa Hamiltona

Oni su željni sada sredinom sezone pauza je više ići utrke opet, ali dok Verstappen je za mnoge, zaista pitanje za koje se traži da se odgovori na Spa je na oštrom kraju. Što može Nico Rosberg učiniti kako bi porazio Lewis Hamilton svog Mercedesovog suigrača? Promjena zamaha prema britanskom vozaču u posljednjem dijelu prvih 12 natjecanja bila je izvanredna. Hamilton je bio za 43 poena za Rosbergom, koji je osvojio prve utrke ove sezone, nakon četvrtog Grand Prix u Rusiji, ali sada vodi 19 poena, nakon što je pobijedio u posljednje četiri utrke. Pobijedio na svjetskom prvenstvu dvaput nakon što je Mercedes 2014. godine doveo svoj dominantni automobil na teren, Rosberg se mora pobijediti bolje nego što je ikad prije imao, boriti se s Hamiltonom i, najvažnije, poduzeti korak dalje jer nije ranije bio protiv svog tima -pariti.Ukratko, on mora biti naporan i, s Mercedesom prijetnjom ozbiljnih sankcija nad vozačima, ako se sukobljavaju na stazi, smrtonosno precizno. Nastavljaju li se nakon ljetnog odmora, noge se brzo kreću? Pa, prozračna inspekcija sugerira da Rosberg izlazi iz svog ugla garaže barem, s mnogo toga što je napravljen od intervjua koji je objavio ESPN. Rosberg je u njemu ispitivao Hamiltonovu zabrinutost zbog sigurnosti kada je njemački osvojio pole nakon što je usporio ono što je bilo dovoljno dok je prolazilo kroz dvostruku žuticu na Hungaroringu.Hamilton se odmaknuo pod zastavama i padao u brzinu u procesu. “Mislim da je zanimljivo vidjeti kako je odjednom postao takav sigurnosni nakaz”, rekao je Rosberg. “To je odmah nakon dvostruko žute zastave odlučio otići na odgovorni narod i raspravljati o tome”. Dodatno dodaje: “Nije poznat po tome što je takva sigurna nakaza”.

Namjera usmjerena na Hamilton a njegove namjere su se tumačile kao još jedan salvo psihološke bitke između parova i početak nastavka njihove neprijateljstva za vožnju u prvenstvu. Bitka je obnovljena novim čelikom u rukavicama izazivača. U stvarnosti je to bilo jedva sparinga.Veći dio Rosbergovih komentara bio je daleko indikativniji u tome kako je kontroliran daleko od emocionalne atmosfere pjesme i možda čak i onoga što mu nedostaje. Njegov odnos s Hamiltonom bio je, nastavio je: ” Gore i dolje. Uvijek će biti teško. Imamo neophodno poštovanje i dobra je bitka. “Ako to zvuči poznato, jest. Ne manje od srpnja ove godine, kada je rekao Guardian’s Donald McRae: “Ja ga puno poštuju, ali nismo najbolji prijatelji u ovom trenutku.” Više je trebalo doći u intervju srijeda i opet, također je poznato. “On je sada ispred mene u ovom trenutku.To znači da je do sada učinio bolji posao…Vrlo smo bliski, pa će i dalje biti dobra borba sve do kraja. “

Nešto o Rosbergovom umu opet, natrag u Srpnja prije njegova poraza Hamilton u Mađarskoj. “Učinio je neke velike stvari i on me je premlatio. Moram se boriti i to je strašan izazov “, izjavio je McRae. Koji postaje prepoznatljiv kao što je bio njegov suzdržljivost prije nego što je prešao točkasti jaz, da je njegov voditelj dokazao da je do sada bio bolji vozač u sezoni. Navijačka linija odavno je pala.Nico Rosberg: “Imam veliko poštovanje za Lewis Hamilton, ali nismo najbolji prijatelji” Pročitajte više Poteškoća je Rosberg uvelike izmjerena u svemu. Ako ima novi plan, neće se lagano davati. Bilo je to u Mađarskoj kada je voditelj pao na Hamilton.Rosbergov je sklonost preuzeo premlaćivanje, realnost onoga što se dogodilo u tako kratkom vremenu potonula je i činilo se da je nešto pomalo preplavljen. Normalan servis odavno se nastavlja. Sada mu treba više od toga, s preostalih devet utrka, a čak i uzimajući u obzir da će Hamilton morati preuzeti motor – vjerojatno u Spa-u – uobičajeni odgovori jednostavno nisu posluženi , “Samo ga želim pobijediti u što više utrka i onda ćemo vidjeti gdje smo”, rekao je Rosberg za ESPN. Pažljivo, kontrolirano, razmatrano – ali to nije borbeni razgovor koji mu treba i od kojih dokazi Hamilton ne treba bojati nokautiran udarac.