Mauricio Pochettino je Tottenham otvorio gas i vodio u igri moći

Mnogo je napravljeno od Spursove snage, a da ne spominjem beskrajne pozicijske vježbe koje potiču trenutnu vožnju pet ligaških golova ove godine. U Manchester Cityju u nedjelju još jedan aspekt Tottenhamove igre bio je jasan, i moć i zanat finog središnjeg midfielda koji plijeni i stvara, a koji taktički prekršaj koristi kao pametno kao bilo koji nedavni frontliger Premier lige.

Nije da je krajnja sudbina trenutačnog ruka na vrhu Premier lige jasnije, čak i nakon nedjeljne uzbudljive dvostruke zaglavlja. Zbog čega će biti primamljivo ponovno puhati vjetrom, sugerirajući da je sjeverni London u porastu, priprema se za dvosatno razbijanje u posljednjih 12 utakmica ove sjajno nezaposlene sezone.Taj Manchester City – favoriti prije 10 dana – sada su presudno uvršteni. A da je Leicester malo posrnuo po prvi put.

Istina leži negdje između. U stvarnosti, Leicester će zauzeti srce čak i porazom od Arsenala u igri koja je, prema Claudi Ranieri, nadjačala odluku koju je sudac odlučio poslati Danny Simpson za drugu žutu kartu. Slično tome, Spursi su imali koristi od mekog kaznenog poziva na Etihadu, bez kojih bi Grad mogao zamisliti svoje šanse za montažu još jednog od onih bludničkih pobjeda u drugoj polovici. Mali detalji potiču pripovijest.Iako se sada približavamo pozornici na kojoj su sve što je ostalo, mali detalji – oštri rub beskrajnih varijabli koje vode do njih – svejedno, pozornost će se, naravno, malo više preusmjeriti na Tottenhamov trenutni oblik : najzanimljiviji dio njih je da se njihove najbolje kvalitete očituju izravno na očigledne izazove, nezaobilazni sukob nogometnog nogometa i rasporeda energije.

Prvo, ipak, te metode , Nemojte zaboraviti na odluku o kazni u Etihadu, prije nego što je bila jednako tako izražena kao Mousa Dembelé se s Fernando, Fernandinho i Yaya Touré udaljila od uzbudljive snage prije no što je hranila loptu Christianu Eriksenu, a odande do Danny Rose.Sličan potez napravio je drugi gol, ovaj put je Érik Lamela prolazio kroz gradsku prsnuću prije nego što je gurao savršenu momčad koja je prolazila kroz Eriksen. Svaka od njih, Spursova središnja jedinica bila je odlučujuća sila u utakmici , ne samo u smislu pokrivenosti jardage ili obrtništva, već u sve učinkovitijim srednjim strojnim aspektima ovog tima. Postoji pretpostavka da je Tottenhamova trkačka igra nešto što je Mauricio Pochettino posudio od svog “nogometnog oca” “Marcelo Bielsa, njegov trener u Newell’s Old Boys i Espanyol i menadžer koji je jednom proglasio” trčanje je razumijevanje, trčanje je sve “. Kolektivizam, bratstvo, uzbuđenje radeći kao jedna okupljena jedinica: to su svi vrlo Bielsa-esque ideali. To je također mjesto gdje neki sada mogu vidjeti slabost.Bielsa može imati najljepše trenere na svijetu koji se gležiraju na koljenu, ali jedna stvar koju nema je zbirka naslova. Ponekad su njegovi timovi skloni da se suoče s onim što je u stvari nemoguć zadatak, vizijom beskrajnog pokreta koji može ostaviti čak i mlade, sposobne igrače na koljenima. Pochettinojevi spasi odigrali su do sada 36 utakmica. Mogli bi imati još 24 za napredak u Europi i FA kupu. To je strašno puno trčanja. Međutim, ovo nije Bielsa tim. Pochettinoov pristup ima druge klasično argentinske nijanse, osobito u Spursovoj sposobnosti da pokvari u klinovima kada je to potrebno.U Etihadu, Tottenhamovom središnjem trokutu Ericu Dieru, Dembélé i Eriksen su nadmašili Fernando, Fernandinho i Touré, uzimajući 245 dodirnih bodova na 168, a 195 sletio na 129, a brojke su skliznute, ali ne i puno, što je Fernando zamijenjen.

Osim toga, kad nisu napravili igru, razbili su je. Gradski igrači su prekršili jednom svake dvije i pol minute kad su imali loptu (Spursi su prekršili u posjedu svake tri minute, 45 sekundi).Ukupni Spursi ove sezone počinili su 329 prekršaja, u usporedbi s Cityom 273, s onim slatkim, dobro bušenim središtem svoje najdjelotvornije kugle.

Dembelé, Dier i Lamela sve su prekršili daleko više nego što su prekršili sami, s Lamelom, tajnim začepljivanjem Premier lige, koja je vodila sa zapanjujućim 47 prekršajima počinjenih na 20 pretrpjela. Ako je činjenica da je Eriksen, u usporedbi sa sobom, počinila samo tri prekršaja, sve sezone zapanjujuće, implikacija je jasna. Ovo je dobro proučena taktika, stručnost u razbijanju igre koja oba prekida oporbu i nudi Tottenhama vlastite neprestane trkače niz taktičkih prekida. Sljedećih nekoliko tjedana pokazat će tu sposobnost upravljanja tempom.Leicester ima 13 dana slobodnog vremena, ako išta ima nedostatak, priliku da izgubi takav precizni ritam sredinom sezone. Spurs igra tri puta u istom razdoblju, dva puta u Europi.

Što se događa kada naslovna utrka nastavlja biti dvostruko fascinantna. Bilo je savjeta u pobjedi Arsenala tijekom vikenda velikog kluba Premier lige koji je ozbiljno shvatio Leicester kao taktički vršnjaka i pravi kandidati za naslov. Arsenal je prilagodio svoju utakmicu Leicesterovim snagama. Prvo poluvrijeme Héctor Bellerin malo je ograničeno za praćenje Jamieja Vardya kada je Laurent Koscielny bio negdje drugdje dok je Arsenal prošao Leicesterov letak između dva najbržih branitelja.S obzirom da su srednjoškolski trkači u početku manje riskirali, također su prešli više nego u bilo koje drugo vrijeme ove sezone, s Olivierom Giroudom izvrsnim kao samostalni frontman. Leicester je jedva pronaden i osjeća se neuspješno izgubiti, ali to je bitno da se Arsenal prilagodio moćnom protivniku, kao što je to bio slučaj u posljednjih godinu dana. Još nitko nije uspio doći do plan za Tottenhamovu vlastitu igru. U tri tjedna Arsenal će biti posjetitelji u White Hart Laneu, uobičajeni sudac u četvrtom mjestu u proljeće, podignut na status kasnijeg naslova. Sjeverni Londonski derbi su relativno lagani na iglu posljednjih godina.Kako se Arsène Wenger približava tim impozantnim, glupavim, Poch-issue Spursovima, timom koji je tako dobro izbušen da bi, na isti način, možda – tko zna – biti proučavan i naučen, bit će fascinantan.