Ian Bell mogao bi se pridružiti Bothamu, Boikotu, Closeu i Thorpeu u bajkovitom povratku

Što je s Ian Bellom? Na svoj mirni način gotovo je polarizirao lik kao Kevin Pietersen tijekom proteklog desetljeća ili tako. Za neke je bio krajnji kultni junak, naj estetski ugodniji zupčanik u stroju Engleske, često zanemaren ljepilo koje je povezivalo blještavo elemente. Za ostale, bio je pahuljica, prijateljica, prijateljica, frustracija. I postojanje svake logorice pomoglo je da potaknu druge. Prijavite se do spina Pročitajte više

Vatreno rasprave su se završile dobro prošlog studenog kada je Bell izostavljen iz momčadi za Južnu Afriku nakon 118 testova.Ali trudovi Engleske srednjeg poretka ovog ljeta udahnuli su život u žaru i prošlotjedno otkriće da je 34-godišnjak zvučao o povratku turneja u Bangladešu i Indiji doveo je plamen, ali ovaj put argumenti ne okružuju hoće li zadržati svoje mjesto, ali treba li ga vratiti. Čak i bivši kapetani Engleske se bore za dogovaranje nad Bellom. Početkom ljeta Michael Atherton bio je u manjini kada je napravio slučaj Bellovog povratka u srednjem poretku, citirajući zvjezdane zapise Kumar Sangakkara, Grahama Goocha i Jacquesa Kallisa nakon 34. godine. Prošli je tjedan Nasser Hussain opisao potencijalni odabir Bell kao “korak unazad”, dodajući: “Želio bih pogledati u budućnost, pogotovo s obilaskom Bangladeša.Ne vidim kilometražu uzimanja Bella, iako je to fantastičan igrač. “I nije tipičan za čovjeka koji pontificira zbog neuobičajene sezone Županije – 565 radi na 37,66 (34 šišmiša osvojili su više Divizija 1 od ove sezone) – jedva je završio kada je producirao vrhunsku nepobjedivu 94 pobjedu nad Somersetom u Royal Warwickshireu u ponedjeljak u polufinalu.

Ostale statistike ne stvarno pomažu u postizanju jasnoće. Njegov rekord na subkontinentu može biti odličan – u kombinaciji je u Indiji, Bangladešu i Pakistanu 44,09, ali njegov rekord samo u Indiji, gdje će Engleska vjerojatno trebati najviše izvodi, nema puno za pisanje kući – 352 runs u 27.07. I samo da bi dalje muljao vodama, prijavio se da se pridruži Perth Scorchersu za Big Bash.Konačni test Indijske serije započinje 16. prosinca, prvo spuštanje Scorchersa je 23. prosinca protiv Adelaide Strikersa. Kao što ste morali raditi tijekom svoje karijere – bez svoje krivnje – Jednostavno morate odabrati stranu Sledgehammer vječne pravde. Ali, da li se prijavite na ideju da je njegov oblik privremen, njegov stalni razred ili bi radije nastavio s novim imenima i licima, možda postoji jedna stvar s kojom se svi možemo dogovoriti. Svi vole priča o povratku. I engleska povijest kriket je prepuna povratnika koji su imali utjecaja. Uzmi Ian Botham 1991. godine. Nakon dvije godine od testnog tima, sveobuhvatni se vratio posljednji put u lice Zapadne Indije.Kao što je Rob Smyth uvrstio u ovaj izvrsni Spin od 2012. godine: “Obojica V Vivu, posljednji put: Bothamov povratak i oproštaj Viv Richards.” I unatoč tome što se bori da zahvati staru magiju šišmišem i loptom, Botham je uspio napraviti neizbrisiv trag: njegovo otkaz u prvom izmjenama, kada se upucao u svoje panjeve, potaknuo je nezaboravan trenutak Brian Johnsona na TMS, postao je prvi igrač Engleske koji je nosio sunčane naočale u Testu, a on je čak krenuo i kročio pobjedničke utrke na zadnji dan.

Petnaest godina ranije bilo je Brian Close. Opet zapadne Indije bile su u gradu kada je Engleska zatražila od 45-godišnjaka da se vrati, devet godina nakon svog prethodnog testa.Promaknut da otvori udaranje u Old Traffordu protiv strašnog napada Michaela Holdinga, Andyja Robertsa i Waynea Daniela, u večernjim danima trećeg dana Zatvori i John Edrich ustadoše do jedne od užasnijih čarolija u Testu. Gledanje snimke sada, još uvijek možete čuti noktiju kože na prsima barela.

Prvi test od Geoff Boycotta, nakon što je samostalno nametnut trogodišnji izgnanik, nije bio manje važan.Za treći test pepela na Trent Bridgeu 1977. godine vratio se i producirao ono što je cijenio kao svoje najbolje testove, iako je za mnoge više pamtljiva za njegovu ponudu Nottinghamshireja omiljenog Derek Randall. Graham Thorpe zaslužuje i mjesto na popisu za njegovo stoljeće protiv Južne Afrike u Ovalu 2003. godine (složena priča koju je Donald McRae i Thorpe u intervjuu u to vrijeme sjajno ispričao). Partnerstvo 268 s Marcusom Trescothickom, nakon što je Južna Afrika postigla 484, bila je ključna u preuzimanju Engleske na pobjedu u Testu, a time i na seriju. Postoji mnogo drugih koji su se raspršili kroz godine. To ne znači da su svi povratci prožeti kvalitetom bajki – borbe najnovijih povratnika Engleske, Nick Compton, to su dokaz – ali ta magija postoji u potentiji.Bellu nema potrebe da Engleska napusti sjećanja sama kada još uvijek ima priliku napraviti nove.