Gennady Golovkin za pravu borbu protiv Kell Brook kaže Eddie Hearn

Umjesto toga, neprestani WBA, WBC i IBF prvaci za medije zahvalili su svojim sponzorima i menadžerskom timu, pohvalili njegov “jaki” protivnik i naglasili – više nego jednom – koliko je sretan što je bio u Londonu. A onda je, nakon dugotrajnog predobraznog pogleda koji se više osjećao ugovornoj obvezi od pokušaja uvodenja wobblija, pristojno se rukovao s protivnikom i krenuo prema njegovom hotelu da se odmori dok svi drugi rade u sobi. Golovkinov promotor, Tom Loeffler, naglasio je da mu je čovjek otišao rano jer je bio umoran nakon što je putovao iz SAD-a i bio je nemiran nakon što je više od sat vremena bio zaglavljen u Londonu.No Eddie Hearn, Brookov promotor, brzo je nagovijestio da možda ima više toga. “Nisam mislio da je Golovkin izgledao tako sjajno”, predložio je. “Mislila sam da je izgledao pomalo nacrtan u licu. Oni su se udaljili i nisu željeli razgovarati ni s jednim od medija. “Ovo se borba protiv tjedan dana, provokacije nisu završile tamo. “Osjećaju se nepobjedivim timom”, dodao je Hearn, zagrijavajući se na temu. “Osjećaju da mogu samo stići do tih gradova, izaći, kucati ljude, skupljati novac i otići. Kada je borba bila prva, mislili su da će to biti lagan posao. Sada znaju da su u realnoj borbi.”Anthony Joshua je IBF u teškoj kategoriji obrana zakazana za Manchester Opširnije

kladioničara, koji čine Brook 5-1 underdog, pojavljuju na osporavanje tog analizu.Potrebno je više od jet lag-a kako bi se srušio 34-godišnji Kazahstan koji je nepobjediv u 35 profesionalnih natjecanja – s 32 knockouta – i nikada nije bio bačen na njegovo stražnje sjedalo u gotovo 400 amaterskih ili profesionalnih borbi.

Kao što je Golovkin objasnio nakon što se spustio u Ujedinjenom Kraljevstvu, naučio je užad na teškom putu. “Imala sam 350 borbi kao amater, možda i više”, rekao je. “Sjećam se da idem u teretanu i moj prvi trener – bio je lud – da će me odvesti u sve dvorane, možda je bilo 15 u mom gradu. Rekao je: “U redu, G, želim da se boriš s njim.” “U redu”, rekao bih, jer sam jako zainteresiran za naučiti. Svaki bi mjesec svaki put ušao u natjecanje, tri ili četiri borbe. “Bio sam poput psa. Rekao bi: “S njim!” – “U redu, trener” – “S njim!” – “U redu, trener.” Ali ja bih pobijedio sve.Možda je dobio novac za to, ne znam, ali bio je ludo i bilo mi je dobro iskustvo. ”

Od tada se nije činilo da je Golovkin došlo do gužve. Oni koji su mu bliski inzistiraju da ono što vidite je ono što dobivate: ljubazna, poštovana i zabavna osoba izvan prstena – ali netko posve smrtonosan u njemu. Kao što je Loeffler objasnio, on se mijenja samo kada se podigne tema njegovih starijih braće, Vadima i Sergeya, koji su bili vojnici ubijeni u djelovanju četiri godine u 90-im godinama. “Gennady je vrlo jednostavan čovjek”, dodao je. “Uvijek se nasmiješi, uvijek je u dobrom raspoloženju, ali kad se pojavi predmet njegove braće, stvarno postaje zatvoren. Njegov je najstariji brat koji ga je nadahnuo da uđe u boks.On je taj koji ga je doveo u teretanu, a njegov se sin nazivao Vadimom nakon njegovog najstarijeg brata. “Godinama je trebalo da Golovkinovi talenti budu u potpunosti zadivljeni, ali njegov trener Abel Sanchez vjeruje čak i na 34 ima više doći. “Vidimo puno stvari u teretani koju nažalost nismo vidjeli u borbi. Ali Kell je definitivno najobuhvatniji borac s kojim smo se dosad suočili. On je prvak. Nikad nije izgubio i ne zna kako izgubiti. To je zastrašujuće. ”

Golovkin je zaradio samo 75 rundi kako bi se pripremio za Brook. No, Sanchez tvrdi da nema samozadovoljstva. “Ne sviđa mi se previše, ili bilo koji od mojih dečki previše”, dodao je. “Mislim da je to gubljenje vremena. Imali smo devet dana sparinga tijekom tri tjedna. To je isto za posljednjih sedam borbi.Nikada ne prelazi više od 80 rundi. “I niti je posao previše naporan – namjerno tako. “Gennady nije uvredljiv tip u sparingu. Na njih će staviti zaštitnike rebra, ne dopuštam im da ih puno pogodi u glavu. Ako boli nekoga, on se više ne pokuša tukli. Dakle, on je također šampioniran na bit za sljedeću borbu da se pojavi. ”

Nema dugo čekati. Uskoro Gennady će se prebaciti na opasnu bušilicu GGG u svijetu. “To stvarno počinje kad počnem stavljati svoje oblike”, objašnjava Sanchez. “To je kao da stavlja oklop, stavlja svoj mač u rukav i on je spreman ići na posao.” A Brook će uskoro saznati kako to izgleda.