Dean Ivory osjeća da može konačno razbiti svoj Group One hoodoo s Librisa Breeze

Konačni unosi za Dan prvenstva, naravno, dominiraju konjima iz visokokvalitetnih konja, ali jedan od najzanimljivijih trkača dolazi iz relativno nepodobnog dvorišta ispred Londona. Librisa Breeze, sivo zaposjednut zapanjujućim skretanjem nogu, nalazi se u blizini Radletta u Hertfordshireu s Dean Ivory i pokušat će svojim trenerom dati prvi ukus prvog slavlja u prvenstvu Champions Sprinta. kao glavni korak u klasi za Librisa Breeze, koji je trčao u hendikepima, ali svatko tko je vidio njegov najnoviji uspjeh mogao bi shvatiti zašto su veze sada u iskušenju da se nagnu na nešto bolje.Kad je ušao u konačnu utrku tog dana u Ascotu prije dva tjedna, bio je blizu stražnjeg dijela igrališta od 18 trkača i naizgled je bio zaglavljen iza trudnih konkurenata, ali je nekako prošao puno kad je Robert Winston konačno uspio pronaći put. Dettori na Danima prvaka pobjegao nakon napuštanja startnog stajališta Pročitajte više

Bio je to napor koji je izazvao snažne riječi iz normalno konzervativnog “close-up” analitičara Racing Posta: “Velik je rasprsnuti kada je u bistrom i uletio u vodeći konačni napredak “. No, fokus dana utrke bio je na skupnom djelovanju u Newmarketu i Chantillyju, gdje je Arc vikend bio u tijeku, tako da izvedba možda nije bila dovoljno prepoznata.

“Bilo je malo poseban”, odvrati Ivory u četvrtak, a pregledao je godišnjice u Newmarketovoj knjizi 3. “Kao da postoji raketno gorivo u njemu.”

Librisa Breeze je, do ponedjeljka, također bio uzeti u obzir za hendikep koji zatvara subotnu karticu i vjerojatno će početi omiljeni.No, Ivory smatra da je vrijeme da se namjeravate više povećati. “Izgleda jako vruća utrka”, priznao je, a tu se ne raspravlja, uz mirno razmišljanje, Mekanski anđeo i Shalaa u sastavu. “I teško je reći kakvu bi šansu moglo imati, jer je samo dva tjedna prošao.

” Došao je iz utrke jako dobro, ali, dok ne potraje, ne biste znali. Povratak na šest stadija nije problem. Što je mekši tlo, to bolje. “

Kladionice imaju Librisa Breeze šesto mjesto u Sprintovom klađenju, od 14 trkača, u omjeru od 10-1. Tropics je otpušten na 66-1, kada ga Ivory uveo u Kup u srpnju prije nekoliko godina, ali je uspio završiti drugo, što je u pravu u argumentu na furlong pole.Sljedeće godine, na 25-1, bio je drugi u istoj utrci, premlaćivao je samo nos. Ivory smatra da je nedovršen posao sa subotnjim natječajem, budući da je Tropika bila druga u njemu 2014. godine , dok je Sirius Prospect treći u 2012, unatoč uzgoju na štandovima. “Ovo bi moglo biti samo jedno”, rekao je za Librisa Breeze. “Vidjet ćemo. Uvijek se nadam. Uvijek sam mislio da će biti pravi dobar konj, ali ono što me iznenadilo je brzina i kako završava svoje utrke. “Hugo Palmer ima Galileo Gold u vrhunskom stanju za Queen Elizabeth II Stakes Pročitajte više

p> Librisa Breeze zadatak je malo manje zastrašujući zbog nedostatka Limata, koji je bio omiljen za sprint dok ju je jučer povukao.QEII također ima novu omiljenu igru, Minding je preuzeo od Ribchestera na vrhu klađenja nakon što je potvrđen za milju utrke, a ne duže Champion Stakes. Aidan O’Brienova filly je do 2-1 od 3s, dok je osam svojih desetak rivala sada su dostupni u većem broju od četvrtka ujutro.

Polje Champion Stakes je smanjen za osam na upravljivu 11 , premda to još uvijek može biti dovoljno za izazivanje problema u prometu na prvom zavoju. Irski Raiders Fascinating Rock and Found, koji su bili prvi i drugi prošle godine, dobili su dva najširi staje.Najomiljeniji, Almanzor, će se slomiti s jedne na unutarnju, što bi moglo biti lukav vez, ako mu treba održati njegovu nedavnu taktiku.

Silvestre de Sousa, koja je prošle godine postala šampionski jockey što ga je Godolphin podijelio, nosit će kraljevske plave svile u Champion Stakesu nakon što je Saeed bin Suroor rezervirao za utrku povijesti. De Sousa je imala prvu vožnju za Bin Suroor od 2014. godine kada je prošli tjedan osvojila Chelmsfordovu djevojku na Hersighu. “To je dobra vijest, on se mora vratiti u dobre knjige”, rekao je džokej agent, Shelley Dwyer.