Chesterfield završio je FC Unitedov FA kup osvajanjem noći prosvjeda navijača

Prljavi duh koji je izazvao početak FC United of Manchestera zapalio je u večernjim satima kada je njihov nogomet nije. U klubu je 2005. godine rođen zbog nezadovoljstva nekolicine sljedbenika Manchester Uniteda na Malcolm Glazerovom otkupu. U ponedjeljak navečer emocija potaknula je “nesretni ponedjeljak” stav protiv prijelaza od subote zbog kravate emitiran na televiziji.

Tim koji je predstavio žbuke i mehaničare potapšao je podršku koja je stavila natpis “Ne volim ponedjeljkom” i pjevajući “Fuck BT Sport” dok su drugi pokazali neslaganje, u drugoj polovici. U roku od sedam minuta United su bili potreseni.Sylvan Ebanks-Blake, koji je dva puta igrao za Manchester United i zabio, povukao loptu natrag Gboly Ariyibi i američki pobijedio David Carnella kako bi Chesterfield bio vodeći. FC je 3-1 preokrenuo Telford prošlog utorka bio je šesti uzastopni poraz na konferenciji North.Kao što je program izjavio, ovo je “rekord u klubu”, a što se dogodilo sljedeće, malo je sugerirao da se United može vratiti iz manjka. Dan Jones, koji je bio gostujući, ležao je uz bok i pinged na križ koji je Lee Novak susreo s desnim čizmama da pobijedi Carnella. Kakav domaći navijači vjerovali su da njihovo pjevanje nastavlja i da je dovoljno bonhomie ostalo za one koji stoje iza cilja Tommyja Leea da obavijeste glavno stajalište o tome gdje bi mogli idi, budući da postoji prijateljski suparništvo između dva odjeljka. Ipak, bilo je nešto više zabrinjavajuće bannera “Fuck the FA”, još jedan znak nesreće u igri koja se premješta. Ipak, Karl Marginson, menadžer FC Uniteda od svog osnutka, ponudio je uravnoteženi pogled.Prije početka je rekao: “Na nogometnoj strani ima prednosti i nedostatke, većina dječaka će raditi tijekom dana, ali s druge strane im je dao dodatni par za pripremu nakon Telforda.”

“Nadam se da stanarina neće uzrokovati nikakve probleme”, rekao je. “Ja ću biti u potrazi za [sljedećih 10 godina] kako bismo nadjačali tim mladih i akademiju kako bismo mogli početi proizvoditi svoje igrače. To će nas učiniti održivim dugoročno. “