Blackburn Rovers imenuje Paul Lambert kao novog menadžera

Paul Lambert preuzima odgovornost na Blackburn Roversu. Škot, koji je u veljači osvojio Aston Villa, bit će pridružen u Ewood Parku od strane bivšeg West Bromwich Albion menadžera i bivšeg Roversovog Alan Irvinea kao njegovog pomoćnika. Blackburn, 16. u prvenstvu, u utorak je osvojio Gary Bowyer nakon vožnje jedne pobjede u šest ligaških utakmica. Venky’s, vlasnici kluba, okrenuli su se Lambertu kako bi spasili svoju sezonu, a 46-godišnjak je bio bez posla otkako je napustio Park Villa.Njegova prva utakmica odlazi u Preston u subotu. Uz Irvine, Lambertov osoblje u Ewood Parku uključit će i bivšu momčad Blackburnovog trenera mladih Rob Kellya i trenera vratara Laurence Batty.

“Htjela bih zahvaliti vlasnicima i upravnom odboru da mi daju priliku da upravljaju takvim fantastičnim klubom”, rekao je Lambert, za kojeg se vjeruje da je potpisao ugovor s Blackburnom dva i pol godine i bit će predstavljen medijima u ponedjeljak. “Blackburn Rovers je klub s izvrsnom podrškom i dobrim tradicijama, kao osnivačem i nogometne lige i Premier lige.” “Dovedujem sa mnom vrlo pouzdani tim za sporednu igru, za koji vjerujem da je opremljen da mi pomogne stvoriti uzbudljivo doba za klub.Nadam se da ću isporučiti brand nogometa koji će oboje zabavljati navijače i donijeti uspjeh. “

Lambertovo vrijeme u Villi se pretvorilo u kiselost, ali vodio je Norwich City u Premier ligu promicanjem natrag na leđa također su uspjeli u Colchester Unitedu, Wycombe Wanderers i Livingstonu.

Bivši midfielder u Škotskoj izgleda kao da je uzeo jedinstveno tešku poziciju, međutim, imajući u vidu Venkyjevu reputaciju jer ne daje menadžerima puno vremena dokazati svoju vrijednost – Lambert je njihov je šesti sastanak od preuzimanja u Ewood Parku prije pet godina – i činjenica da Blackburn ostaje zabranjen kupnjom igrača nakon što nije ispunio zahtjev Financijske Igre za nogometnu ligu.

“Izuzetno nam je drago što smo osigurali voditeljice s iskustvom koje Pavao donosi “, izjavio je glasnogovornik Venkyja. “Uvjereni smo da je on pravi čovjek za postizanje ambicija koje imamo za klub.”